اگر پیگیر ثبت شرکت هستید حتما در بین مدارک مورد نیاز اسم اساسنامه شرکت به گوش شما خورده است که جزو مدارک الزامی برای ثبت برند و ثبت شرکت می باشد اما این اساسنامه چیست و چه چیزهایی در آن قید شده است؟ چگونه می توانیم اساسنامه را تنظیم کنیم؟
برای تعریف اولیه و قابل فهم از آن بهتر است این گونه بگوییم که در واقع اساسنامه شرکت یک سندی می باشد که تمام نکات مهم درباره شرکت در آن قید شده است.
در این مطلب قصد داریم به طور کامل با اساسنامه شرکت و نکات تنظیم آن آشنا شویم پس با ما همراه باشید. در ابتدا به شما موسسه حقوقی ایرسا ثبت را معرفی می کنیم. این شرکت دارای کارشناسان مجربی است که به تمام امور حقوقی آشنایی کامل دارند و به شما در هر زمینه مشاوره رایگان ارائه می دهند. این شرکت سالهاست در زمینه ثبت انواع شرکت، اخذ رتبه پیمانکاری، اظهارنامه مالیاتی و… فعالیت می کند و در کمترین زمان ممکن خدمات را انجام می دهند. در ضمن ایرسا ثبت با ارئه ارزانترین ثبت برند در اقصا نقاط کشور شما را صاحب یک برند خاص می کند.
اساسنامه شرکت جزو اسناد مهم ثبت شرکت می باشد که یک نوع قرارداد است و در آن راجب طرز کار شرکت بحث می شود و مواردی که در اساسنامه تعیین می شود را به شرح زیر برای شما بازگو می کنیم.
تمام مراحلی که در مطلب فوق گفته شد را باید در ابتدای تاسیس و ثبت شرکت در اساسنامه مشخص نمایید اما بعضی از موارد هستند که نه به اختیار بلکه به اجبار باید در اساسنامه شرکت قید شوند. ایم موارد عبارتند از:
نام شرکت
نام شرکت موردی می باشد که از ملزومات ثبت در اساسنامه شرکت می باشد و در قید کردن آن تمام دقت خود را به کار گیرید چرا که اگر سهوا در نام شرکت نام شریک هم قید شود آن شریک نام برده دارای مسئولیت تضامنی می شود.
نوع شرکت
در ادامه انتخاب نام شرکت باید نوع شرکت نیز مشخص گردد مثلا شرکت سهامی خاص یاوران.
موضوع فعالیت شرکت
مسئله بعدی موضوع فعالیت شرکت ثبت شده می باشد در قید این مورد نیز تمام دقت خود را به خرج دهید چرا که حدود اختیارات مدیران شرکت را تعیین می کند.
مدت زمان فعالیت شرکت
در وهله بعدی مدت زمانی که شرکت قرار است فعالیت کند را نیز مشخص نمایید چرا که شرکت ممکن است به صورت محدود یا نامحدود تأسیس شود.
مکان شرکت
مکانی که برای شرکت در نظر می گیرید نیز باید در اساسنامه شرکت قید شود چرا که برای ابلاغ اوراق و دعاوی و سایر موارد مورد نیاز می باشد و آدرس آن باید دقیق ذکر شود.
مقدار سرمایه اولیه
هنگامی که برخی از شرکت ها راه اندازی می شوند مانند شرکت های سهامی برای شروع کار باید حداقل سرمایه اولیه وجود داشته باشد پس باید مبلغ سرمایه اولیه در اساسنامه شرکت ذکر شود.
سرمایه نقدی و غیر نقدی
همچنین این مورد را نیز فراموش نکنید که آورده نقدی و غیر نقدی را جدا از یک دیگر ذکر کنید.
سال مالی
از مواردی که باید در اساسنامه شرکت درباره آن ها سخن به میان آورید تعیین آغاز و پایان سال مالی می باشد.
تعداد و مبلغ سهام
همان طور که می دانید در شرکت های سهامی،سهام به دو نوع تقسیم می شود: بانام و بی نام پس ذکر این مورد بسیار ضروری می باشد که تعداد سهام و مبلغ اسمی هر سهم تعیین شود اگر سهام ممتاز باشد باید در خصوص تعداد سهام ممتاز و مزایای آن در اساسنامه تعیین تکلیف بشود.
در این اثنا شما باید مبلغ پرداخت شده هر سهم و نحوه مطالبه مابقی آن را نیز ذکر کنید طبق قانون تجارت این را در نظر داشته باشید که زمان پرداخت مابه التفاوت نباید از پنج سال بیشتر شود.
انتقال سهام
اگر برای انتقال سهام با نام شرکت شرایط خاصی در نظر گرفته باشید باید آن شرایط به خصوص در اساسنامه ذکر گردد.
تبدیل نوع سهام
این موضوع برای همگان روشن می باشد که شرکت دارای دو نوع سهامی باشد اگر در صورتی که شرکت نسبت به تبدیل نوع سهام اقدام کرد پس باید اقدامات صورت گرفته در اساسنامه شرکت قید شود.
انتشار اوراق قرضه
اگر شرکت تصمیم به انتشار اوراق قرضه گرفت برای این کار شرایط به خصوصی مورد نیاز است که تمام این شرایط و مدارک در هنگام تأسیس شرکت در اساسنامه باید ذکر شود.
محدوده اختیارات مدیران
شما نباید اختیار افزایش و کاهش سرمایه را به هیئت مدیره تفویض نمایید چرا که اصلا نمی توانید چنین کاری انجام دهید پس باید شرایط و ترتیب کاهش و افزایش سرمایه در اساسنامه شرکت ذکر شود.
اقدامات مربوط به مجمع عمومی
در هنگام تشکیل شرکت به جلسات مجمع عمومی نیاز است پس در زمانی که مجمع عمومی تشکیل می شود را در اساسنامه بیاورید و درباره همه تشریفات و اقدامات انجام گرفته در آن هر توضیحی که لازم باشد را ذکر نمایید.
تعیین حد و حدود مجمع عمومی
برای هر مجمع عمومی حد نصابی وجود دارد که با آن دارای اعتبار می شوند پس ذکر این مورد را نیز در اساسنامه از یاد نبرید.
تعیین حد و حدود مدیران
مدیران شرکت دارای وظایفی هستند که این وظایف حد و حدودی نیز دارد پس باید درباره وظایف و حدود اختیارات مدیران نیز سخن به میان آورید.
ذکر هر گونه وثیقه و تضمین
هنگامی که مدیران برای انجام وظایف خود سهام تضمینی یا سهام وثیقه ای می آورند تمام آنان باید در اساسنامه شرکت قید شود.
تعداد و وظایف بازرسان
این موضوع را می دانیم که هر شرکتی باید یک یا چند بازرس داشته باشد پس باید تعداد آنان و چگونگی انتخاب آن ها و وظیفه های آنان در اساسنامه شرکت مشخص گردد.
انحلال شرکت
اگر در صورتی که تصمیم گرفتید که شرکت را منحل نمایید باید درباره چگونگی انحلال شرکت آن صحبت کنید.
اگر قصد داشته باشید در اساسنامه شرکت تغییراتی ایجاد نمایید باید تمام تغییرات را در آن ذکر کنید و باید مطابق اساسنامه تغییر دهید.
امیدواریم مطلب گفته شده در رابطه با تنظیم اساسنامه برای شما مفید بوده باشد. اگر چنانچه سوالی در رابطه با این موضوع داشتید و بی جواب مانده است می توانید از مشاوره کارشناسان ایرسا ثبت بهره ببرید.
ایرسا ثبت در تمامی موضوعات حقوقی دارای اطلاعات کاملی است و خدماتی همچون ثبت اختراع، ثبت شرکت در خارج از ایران و ثبت شرکت دانش بنیان را با کمترین هزینه انجام می دهند. برای دریافت مشاوره رایگان با شماره درج شده در همین صفحه تماس حاصل فرمائید.
اساسنامه برای شرکت بسیار مهم است و در واقع جزو اسناد مهم ثبت شرکت به حساب می آید و یک نوع قرارداد است و در آن راجب طرز کار شرکت بیان می شود و اختیارات اعضای هیئت مدیره در آن نوشته می شود.
نام شرکت – نوع شرکت – موضوع فعالیت شرکت- مدت زمان فعالیت شرکت- مکان شرکت- مقدار سرمایه اولیه- سرمایه نقدی و غیر نقدی
– تعداد و مبلغ سهام، تعداد و وظایف بازرسان و..
تغییر در هر یک از موارد اساسنامه از جمله اختیارات مجمع عمومی فوق العاده است. برای تغییر موارد اساسنامه ابتدا باید صورتجلسه تنظیم شود و پس از اینکه توسط موسسین امضا شد به اداره ثبت شرکتها ارسال می شود و سپس اساسنامه جدید جایگزین می شود. باید تمام موارد جدید در آن دکر شود.