اظهارنامه مالیاتی همان طور که از نامش پیداست، نوعی اظهارنامه و دفترچه ای است که کارنامه عملکرد مالی شخص حقیقی یا حقوقی را پس از ثبت شرکت خود در صورتی که مشمول پرداخت مالیات باشد را مشخص می کند و در آن، رویدادهای مالی به ترتیب وقوع، مستند بر مدارک و ادله قانونی، درج شده است. اظهارنامه مالیاتی باید به اداره دارایی و مالیات ارسال شود تا میزان درآمد شما در طول یک سال خاص بررسی شده و بر اساس آن، مقدار مالیاتی که باید پرداخت کنید تعیین شود.
اداره مالیات مبلغ مالیات بر درآمد (Einkommensteuer) را که باید ماهیانه پرداخت شود، برای شما تعیین میکند. اظهار نامه مالیاتی یک کارنامه مالی محسوب میشود که از طریق اداره مالیات در اخیتار اشخاص حقوقی مانند موسسات یا شرکت های تجاری، یا اشخاص حقیقی مانند صاحبان کسب و کار و مشاغل مانند تجار و … پس از انجام ثبت شرکت و ثبت برند یا اخذ گواهی های اشتغال قرار میگیرد و هر یک از این دو در زمان تعیین شده موظف به پرداخت مالیات تعیین شده خود میباشند.
گاهی اوقات، این وضعیت به وجود می آید که افراد، مالیات را در طول یک سال بیش از حد پرداخت کرده اند، بنابراین اگر در چنین شرایطی یک اظهارنامه مالیاتی را پر کنید، به طور ایده آل، از بازپرداخت مالیات سود نیز خواهید برد.
هم چنین به طور طبیعی معمولا اتفاق میفتد که افراد به اندازه کافی و سقف تعیین شده از طریق اداره مالیات، مالیات خود را که بر اساس سود و زیان و هزینه ها و در آمد تعیین میشود، پرداخت نمیکنند. در این مواقع، اطلاعات زیادی باید به اداره مالیات ارسال شود. شما باید یک فرم پوشش (Mantelbogen) و احتمالاً چندین فرم مالیاتی دیگر (Steuerformulare) را پر کنید.
موسسه ایرسا ثبت در راستای اخذ رتبه پیمانکاری نیز میتواند در کنار و همراه شما باشد; اخذ رتبه پیمانکاری کمک بر واضح تر شدن نقش پیمانکاران و راحت ترشدن آنها کرده و پیمانکاران برای حضور در پروژه های شرکتی که بخشی از بودجه آن توسط دولت و ارگان های دولتی تامین شده است، نیازمند به داشتن رتبه پیمانکاری هستند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران امور حسابداری و مالی موسسه حقوقی ایرسا ثبت(مرجع ارزان ترین ثبت برند) تماس بگیرید.
نکته ای که در رابطه با اظهار نامه مالیاتی باید بدانید این است که اظهارنامه های مالیاتی را نمی توان در هر زمان و طبق میل خود ارسال کنید. غالباً این مورد مهلت دارد که باید به آن عمل شود. اظهارنامه مالیاتی در هر سال برای همان سال مالیاتی تنظیم شده و در رابطه با اشخاص حقیقی و دارای کسب وکار باید گفت که باید نهایتا تا 31 تیرماه هر سال، اظهارنامه مالیاتی خود را در اختیار اداره مالیات قرار دهند.
البته این مهلت در صورت درخواست قابل تمدید است. بسته به میزان مالیاتی که باید پرداخت شود، مقامات مالیاتی می توانند دوره زمانی پرداخت مالیات را تعیین کنند.
با اینکه اداره مالیات اطلاعات لازم مربوط به مسائل مالیاتی را ارائه می دهد اما با این حال، شرکت ها به طور خاص باید از خدمات یک مشاور مالیاتی متخصص و با تجربه استفاده کنند تا اطمینان حاصل شود که اظهارنامه مالیاتی تا حد ممکن مطلوب انجام و ارائه شده است.
تیم ایرسا در این خصوص نیز میتواند به صورت موقت تا هر زمان که بخواهید یک نیروی متخصص در این رابطه را در اختیار شما بگذارد.
از طرفی در رابطه با اشخاص حقوقی مانند شرکت ها، ممکن است سال مالی آن شرکت با سال مالیاتی متفاوت باشد که در این صورت شرکت مبنای تعیین مالیات در آمد سال مالیاتی را بر این اساس قرار میدهد. هم چنین لازم به ذکر است که اظهارنامه ی تنظیم شده تنها برای همان سال در نظر گرفته میشود، درواقع از 1 فروردین آن سال لغایت 29 اسفند، اظهارنامه ی مالیاتی پایدار میباشد.
اظهارنامه مالیاتی
یکی از خدماتی که موسسه مالی و حقوقی ایرسا ثبت، به مشتریان عزیز ارائه میدهد،خدمات مالی شرکتها میباشد که از این طریق تمامی امور مالی مربوط به شرکتها و موسسات، امور مالیاتی و حسابداری، اسناد و مدارک مدیریتی و … را تحت نظارت خود قرار داده و شرکت را به سمت روند رشد و پیشرفت هدایت میکند.
هم چنین لازم به ذکر است که تا به حال ایرسا ثبت در زمینه کمک به صدور و اخذ کارت بازرگانی برای مشاغلی که نیاز به این کارت دارند، تلاشی مسمر ثمر داشته و میتوان گفت موفق واقع شده است. داشتن کارت بازرگانی برای صاحبان کسب و کاری که محصولاتشان را وارد یا صادر میکنند و در عرصه بین الملل از تبادلاتی بهره مند هستند، الزامی است. ایرسا ثبت با تغییرات ثبت شرکتها مانند تغییر آدرس شرکت، تغییر برند و … در طول سابقه خود، توانسته است تا از خد نامی ماندگار در این عرصه به جا بگذارد.
در خصوص اقدام برای ارسال اظهارنامه مالیاتی باید گفت که راه ها و روش های گوناگونی وجود دارند که در این امر میتوانند به شما کمک کنند; یکی از این روش ها این است که شما می توانید فرم ها و اسناد مالیاتی لازم را مستقیماً از اداره مالیات دریافت کنید و از این طریق اقدام به عمل آورید. هم چنین در صورتی که دسترسی به اداره مالیات برایتان سخت و یا ممکن نبود، می توانید از طریق سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی اقدام به ارسال اظهارنامه مالیاتی خود کنید.
توجه: متأسفانه، پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی کمی پیچیده است. به خصوص اگر شما از قانون مالیات آگاهی نداشته باشید. به این منظور و برای اطمینان از فراموش نشدن هزینه های شغلی، سود و سایر هزینه ها، توصیه می شود برای این کار از یک برنامه مالیاتی یا نرم افزار آنلاین که امروزه به راحتی در دسترس همه قرار میگیرد، استفاده کنید.
نرم افزار مالیات من یکی از نرم افزار هایی است که توسط سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی معرفی و در این وب سایت قرار گرفته شده است. سهولت در کار، بهره مندی از بسیاری از خدمات الکترونیک مالیاتی از جمله نرم افزار هوشمند گوشی، نمایش کلیه پرونده های ثبت نامی مودی، تنها بخشی از مزایای این نرم افزار میباشد.
به طور کلی مشاغلی که مشمول ارسال و پرکردن فرم اظهارنامه مالیاتی هستند به سه دسته تقسیم بندی میشوند: دسته اول مشاغلی هستند که مجموع فروش کالا، خدمات و …سال قبلشان از سه میلیارد تومان بیشتر باشد. هم چنین اگر 10 برابر در آمد آنها از سه میلیارد تومان عبور کرده باشد، بر اساس عملکرد سال ۱۳۹۱ و به بعد که تا تاریخ پایان دی ماه سال قبل از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد، هرکدام باید برای ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند.
دسته دوم افرادی هستند که شرایط دسته اول را دارا میباشند تنها با این تفاوت که مجموع در آمد آن ها از یک میلیارد بیشتر و تا سه میلیارد تومن ادامه داشته باشد.
این دو دسته افراد را بر حسب حجم درآمد و فعالیتشان دسته بندی کردیم. دسته سوم افرادی هستند که این دو را مشمول نشده و از نظر فعالیت و نوع کاری که انجام میدهند دسته بندی میشوند.
اظهارنامه مالیاتی
نمونه ای از مشاغلی که باید نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند:
تا اینجا متوجه شدیم که هرساله و براساس مدت زمان تعیین شده، تمامی افراد و مشاغلی که مشمول پرداخت مالیات میباشند، پس از تغییرات ثبت شرکتها خود باید فرم اظهارنامه مالیاتی خود را پرکرده و به اداره مالیات ارسال کنند.
بذیهی است که جمع آوری یک سری مدارک و اطلاعات برای ارسال اظهارنامه مالیاتی الزامی میباشد. در این بخش به برخی از این مدارک اشاره کرده ایم :
اظهارنامه مالیاتی
مدارکی که در بالا گفته شد تمامی مدارک لازم را شامل نمیشوند و سعی کردیم به موارد مهم در این قسمت اشاره کنیم. اما همانطور که گفته شد برای ثبت و در نهایت ارسال اظهارنامه مالیاتی باید از طریق سامانه رسمی عملیات الکترونیکی مالیاتی، اقدام کنید. در این سامانه علاوه بر ارائه اطلاعات مورد نیاز و پاسخ به سوالات شما در رابطه با نحوه پرداخت مالیات بر اساس اشخاص حقیقی و حقوقی، میتوانید به راحتی اقدام به ارسال اظهارنامه مالیاتی خود کنید.
در آخر در رابطه با موسسه حقوقی ایرسا ثبت بدانید که ثبت شرکت دانش بنیان نیز از دسته اقدامات این موسسه بوده که تا امروز کمک زیادی به رو آوری کسب و کارهای نوپا کرده است.
اظهارنامه مالیاتی در واقع نوعی کارنامه از عملکرد مالی شخص حقیقی یا حقوقی می باشد که پس از ثبت شرکت خود در صورتی که مشول پرداخت مالیات باشد بر اساس مدارک و ادله های قانونی باید به ترتیب درج کند.
مهلت پرداخت اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی نهایتا تا 31 تیر ماه هر سال می باشد و برای اشخاص حقوقی از اول فروردین ماه تا 29 اسفندماه آن سال می باشد.
برای ثبت و تنظیم اظهارنامه مالیاتی می توانید به موسسه حقوقی و ثبتی ایرسا ثبت مراجعه نمایید. این شرکت دارای مشاوران مالی و کارشناسان متخصصی می باشد که در اسرع زمان می توانند اظهارنامه مالیاتی شما را به تریتیب ادله های قانونی درج کنند.
به طور کلی مشاغلی که مشول پرداخت مالیات هستند و در حال ارائه خدمات و فروش محصولات می باشند باید اظهارنامه مالیاتی خود را هر ساله ارائه دهند.
4 دیدگاه
با عرض سلام و خسته نیاشید. ممنون از سایت جامع وکاملتون. جواب بسیاری از سوال هامو گرفتم. حتما مزاحمتون میشم
عرض سلام و احترام
ممنون از دیدگاه خوب شما.
خوشحال میشیم در خدمتتون باشیم.
سلام. ببخشید اظهارنامه مالیاتی حقوقی چه روندی را باید طی کند؟
عرض سلام و ادب.
برای تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی مدارک و اطلاعات زیر مورد نیاز است.
1.صورت ترارنامه اشخاص حقوقی
2.صورت سود وزیان برای کلیه اشخاص مکلف به تهیه و ارسال اظهارنامه عملکرد
3.مبلغ درآمد و فروش داخلی وخارجی
4.گردش حساب مواد اولیه وکالای ساخته شده وکالای بازرگانی(ریالی ) وسایر کالاها
5.صورت بهای تمام شده کالای ساخته شده و فروش رفته برای شرکت های تولیدی،بازرگانی
6.صورت قراردادها ودرآمد پیمانکاری و بهای تمام شده پروژه برای شرکت های پیمانکاری
7.مانده سود و زیان دوره قبل وگردش حساب تعدیلات سنواتی
8.شماره ثبت دفاتر قانونی وکد رهگیری برای اشخاص حقوقی
9.مبلغ مالیات های پرداخت شده
10.نام کاربری ،رمز عبور وکد رهگیری پیش ثبت نام برای ارسال اینترنتی اظهارنامه و شماره کارت بازرگانی ومجوز فعالیت
11.اطلاعات ملک اجاری مورد استفاده مودی
12.اطلاعات فروش سال قبل ودرصد افزایش در سال جاری
ابتدا مودی بایددرنظام مالیاتی ایران از طریق سایت http://www.tax.gov.ir ثبت نام کرده و پس از تایید اطلاعات ارایه شده و تشکیل پرونده در اداره امور مالیاتی مربوطه و اخذکد اقتصادی بعنوان مودی مالیاتی شناخته می شود.
بعد از طی تشریفات قانونی ثبت نام ،از طرف سازمان امور مالیاتی به مودی نام کاربری و رمز عبور برای انجام عملیات تکالیف مالیاتی اختصاص داده می شود.