انحلال شرکت : امروز میخواهم در مورد تراژدی غمناکی به نام “انحلال شرکت” مطالب مهمی را در اختیار شما بزرگواران قرار دهم. البته شاید بسیاری از شما و کسانی که در صدد بازگشایی شرکتی جدید هستند و حتی کسانی که در حال حاضر شرکتی ثبت شده در اختیار دارند، به هیچ وجه به موضوع انحلال شرکت توجهی نداشته باشند و هرگز مسیر شرکت خود را در بیراهه ی انحلال تصور نکنند.
ولی من و دوستانم در ایرسا ثبت با توجه به تخصص و فعالیتی که در حوزه ی ثبت شرکت داریم با نمونه های بسیاری از شرکتهای منحل شده و در معرض انحلال بر می خوریم. پس توصیه من به شما بزرگواران این است که همانطور که در حال افزایش اطلاعاتتان در زمینه ی ثبت شرکت می باشید کمی هم در مورد انحلال شرکت مطالعه بفرمایید.
برخی شرکت ها پس از مدتی فعالیت، تصمیم می گیرند بنا به دلایلی مانند ورشکستگی، فوت یکی از سهامداران (اگر در اساسنامه ذکر شده باشد)، عدم تحقق یافتن هدف اصلی شرکت و… فعالیت شرکت را پایان دهند. انحلال شرکت دلایل مختلفی دارد یکی از این دلایل می توان به پایان زمان ذکر شده در اساسنامه اشاره کرد، در این هنگام انحلال شرکت اتفاق می افتد. گاهی افراد تصمیم می گیرند کسب و کار جدیدی راه اندازی کنند یا شرکت خود را با شرکتهای دیگر ادغام کنند و تصمیم می گیرند فعالیت خود را متوقف کنند.
البته انحلال شرکت دلایل مختلفی دارد که در ادامه بصورت جامع به آنها می پردازیم:
انحلال یک شرکت به دلایل متعددی رخ می دهد که متداول ترین آنها “ورشکستگی” می باشد. ورشکستگی زمانی رخ می دهد که یک شرکت قادر به پرداخت دیون و بدهی های خود نباشد و نتواند تعهدات خود را عملی کند. در اینجاست که “مجمع فوق العاده ی سهامداران” تصمیم به کاهش سرمایه و در ادامه ی آن انحلال شرکت می گیرد.
همانطور که مستحضرید، ورشکستگی تنها یکی از عوامل جهت انحلال یک شرکت می باشد و دلایل دیگری هم باعث انحلال یک شرکت می شوند.
عدم تحقق اهداف یک شرکت منجر به انحلال آن شرکت می شود. طبیعیست،زمانی که اهداف و برنامه های یک شرکت محقق نشود و شرکت در آن حوزه شکست بخورد و حتی موفقیت ناچیزی داشته باشد،دستور انحلال آن شرکت روی میز می باشد. مورد بعدی که در شرکتهای با مسیولیت محدود مرسوم می باشد؛ عدم تمدید زمان انقضای شرکت می باشد.
یکی دیگر از اقدامات مهم برای شرکتهای پیمانکاری اخذ رتبه پیمانکاری است که افراد حقیقی و حقوقی پس از ثبت شرکت خود اقدام به اخذ آن می کنند. به کمک رتبه پیمانکاری استانداردها و سطح کیفی و کمی شرکت با سایر شرکتها مقایسه می شود و با توجه به امتیاز ها و سوابق شرکت این رتبه داده می شود.
موارد مهم دیگری که منجر به انحلال یک شرکت می شوند عبارتند از :
موسسه حقوقی ایرسا ثبت با دارا بودن کارشناسان و مشاوران مالی و حقوقی مجرب در زمینه های اخذ رتبه، ثبت برند ، ثبت شرکت، ثبت اختراع، ثبت انحلال شرکت و… در سالهای اخیر فعالیت چشمگیری داشته است. همچنین این موسسه ارائه دهنده ارزانترین ثبت برند در کوتاهترین زمان ممکن می باشد.
لازم به ذکر است؛ که دستگاه قضایی به وساطه ی مشکلات حقوقی یک شرکت، می تواند دستور به انحلال آن شرکت دهد. به یاد داشته باشید که؛ همانطور که در زمان ثبت یک شرکت مراحل قانونی و مدارک مورد نیاز جز لاینفک آن می باشند،در زمانی که تصمیم به انحلال یک شرکت گرفته می شود نیز، گذراندن مراحل قانونی واجرای دستور العملهای موجود و فراهم ساختن مدارک مورد نیاز الزامی می باشد.
متاسفانه در کشور ما،زمانی که از سرمایه ی یک شرکت سهامی لب به سخن می گشاییم منظوری جز قیمت اسمی سهام آن شرکت برداشت نمی شود و نیروی انسانی متخصص و ایده های ارزشمند نادیده گرفته می شوند. –––برای حداکثر سرمایه یک شرکت حدی تعیین نشده و اصطلاحا؛ هر چه بیشتر،بهتر.
ولی حداقل سرمایه یک شرکت سهامی عام “پنج میلیون ریال “و حداقل سرمایه یک شرکت سهامی خاص “یک میلیون ریال” می¬باشد. در ابتدا باید بدانیم که؛ افزایش یا کاهش سرمایه شرکت تنها در اختیار “مجمع فوق العاده سهامداران” می باشد. پاسخ بسیار ساده است؛ در دور دوم تشکیل مجمع، حضور بیش از یک سوم سهامدارن دارای حق رای کفایت می¬کند. بد نیست بدانید که؛ یک تصمیم در صورتی تصویب می¬شود که بیش از دو سوم سهامداران به آن رای مثبت دهند.
همانطور که از نام آن پیداست انحلال شرکت به صورت اجباری می باشد و زمانی رخ می دهد که شرکت دچار ورشکستگی شده باشد. در صورتی که شرکت ورشکسته شده باشد نیازی به حکم قضایی برای منحل کردن شرکت نیست و می توانید بدون نیاز به حکم دادگاه این کار را انجام دهید.
از آنجایی که دادگاه تصمیم میگیرد شرکت را منحل کند این کار به صورت اجباری رخ می دهد البته دادگاه اگر بنا به هر دلیلی تصمیم به انحلال شرکت گرفته باشد در ابتدا 6 ماه فرصت به آن شرکت می دهد تا بتوانند موارد خواسته شده دادگاه را اجرا کنند در صورتی که در این 6 ماه موفق نبودند، دادگاه با توجه به حکم قضایی شرکت را منحل میکند.
طبق جلسه ای که تشکیل می شود، هنگامی که شرکا و مدیر تصمیم بگیرند که فعالیت شرکت را پایان دهند، در صورت موافقت مجمع عمومی عادی این اتفاق صورت می گیرد و به نوعی اختیاری است.
در این قسمت قصد داریم مراحل انحلال شرکت را به صورت اینترنتی بیان کنیم:
1- در گام اول باید مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود تا درخواست ثبت انحلال شرکت را تایید کند. برای ثبت درخواست باید تمامی شرکا در جلسه وجود داشته باشند و صورتجلسه را امضا کنند. در این جلسه فردی به عنوان مدیر تصفیه معرفی می شود. مدیر تصفیه وظیفه دارد به مدت 10 سال بدهی، مالیات های مستقیم و غیرمستقیم، طلب و سایر امور مالی شرکت را به اتمام برساند. همچنین تقسیم دارایی شرکت بطور مساوی از وظایف مدیر تصفیه به شمار می رود.
اگر یک نفر از اعضا مخالف این کار باشد منحل کردن شرکت به تعویق می افتد تا تمامی که افراد رضایت خود را اعلام کنند. در صورتی که یکی از سهامداران در جلسه حضور نداشته باشد اما به یک نفر وکالت تام الاختیار بدهد هیچ مشکلی در منحل کردن شرکت ایجاد نمی شود.
2- بعد از آنکه در جلسه مجمع عمومی فوق العاده صورتجلسه برای منحل کردن شرکت تنظیم شد باید تمامی شرکا و مدیر و مدیر تصفیه صورتجلسه را مهر و امضا کنند.
3- پس از آن که صورتجلسه مربوطه امضا و مهر شد باید مدارک خواسته شده همراه با صورتجلسه از طریق اداره پست به اداره ثبت شرکت تحویل داده شود.
(ارائه مدارک برای هر شرکت متفاوت است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد)
پس از آن که مدارک به اداره ثبت شرکتها تحویل داده شد برای انحلال شرکت 10 تا 15 روز کاری زمان می برد. برای اینکه یک شرکت به طور رسمی انحلال خود را اعلام کند حتما باید از طریق روزنامه کثیرالانتشار اقدام کند.
از جمله مواردی که در حوزه تخصصی موسسه ایرسا ثبت می باشد، خدمات مالی شرکتها است. ایرسا ثبت با حضور کارشناسان و مشاوران مالی با تجربه در این زمینه بسیار موفق است. با برنامه ریزی و حسابرسی های دقیقی که انجام می دهند در امور مالی شرکت بسیار تاثیر مثبتی دارد.
همچنین بازرگانان اگر تمایل به کار در خارج از کشور دارند باید از طریق موسسه های حقوقی اقدام به اخذ کارت بازرگانی کنند. این کارت مجوزی است که افراد بازرگان با استفاده از آن به راحتی واردات و صادرات می کنند. موسسه ایرسا ثبت، صادر کننده کارت بازرگانی در کوتاه ترین زمان ممکن است. با توجه به شرایط کرونا می توانید نحوه انحلال شرکت اینترنتی را با ایرسا ثبت تجربه نمایید.
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث منحل شدن شرکت می شود و همیشه پایان فعالیت اجباری نیست و گاهی به اختیار افراد صورت می گیرد. در ادامه مطلب به صورت کامل به این موضوع می پردازیم:
از دیگر دلایلی که بر منحل کردن شرکت تاثیر گذار است توافق بین شرکا است. اگر تمامی افراد سهام دار در منحل کردن شرکت یک نظر باشند این کار صورت می گیرد. همچنین فردی که میزان سهم آن بیش از نصف سرمایه شرکت باشد اگر به هر دلیلی از ادامه همکاری منصرف شده باشد می تواند نظر خود را در مورد انحلال شرکت را بیان کند.
قبل از شروع فعالیت شرکت تجاری یا غیر تجاری هدفی در نظر می گیرند و تمامی افراد خود را در راستای رسیدن به آن هدف استخدام می کنند. طبق ماده 136 قانون تجارت ، زمانی که شرکت برای رسیدن به آن اهداف پیش نمی رود یا هدف خواسته شده با موفقیت به اتمام می رسد در این صورت انحلال شرکت اتفاق می افتد.
ممکن است به دلایلی شرکت از مسئولیت هایی که برعهده دارد بر نیاید و در پرداخت وجه مشکل داشته باشند و مدیر و سهامداران به دلیل نوسات قیمت و.. نتوانند نیاز شرکت را تامین کنند، در این هنگام ورشکستگی اعلام میشود. از زمانی که حکم ورشکستگی صادر می شود طبق ماده 418 قانون تجارت، شرکت نمی تواند در امور داخلی نظری داشته باشد یا دخالت کند.
پایان زمان ذکر شده در اساسنامه
برخی اوقات شرکت برای یک هدف مشخص و یک زمان مشخص تشکیل می شود که این زمان در اساسنامه شرکت ذکر می شود و شرکت موظف است تا تاریخ ذکر شده فعالیت کند و در صورت نیاز آن را تمدید کند. در صورت اتمام اعتبار اساسنامه اگر فرد قصد داشته باشد به فعالیت خود پایان دهد شرکت منحل می شود.
در صورتی که شرکت دچار ضررهای متوالی شود و نصف سرمایه آن از بین برود و یکی از سهامداران تقاضای انحلال شرکت را داشته باشد، دادگاه نظر و دلایل شخص را مورد بررسی قرار میدهد و اگر دلایل آن منطقی باشد حکم منحل کردن شرکت را صادر می کند. در صورتی، شرکت منحل نمیشود که سایر شرکا با فرد توافق کنند و به او سهامی بدهند و شخص از شرکت بیرون برود. بهتر است تمامی این موارد زیر نظر دادگاه انجام شود.
در صورتی که یکی از شرکا فوت کند و تنها یک نفر برای اداره شرکت باقی بماند شرکت به مرور زمان با محدودیت هایی در فعالیت خود روبرو می شود. همچنین اگر این نکته در اساسنامه ذکر شده باشد که فوت یکی از شرکا باعث منحل کردن شرکت می شود، این اتفاق رخ می دهد.
یکی از مواردی که پس از انحلال باید به آن توجه کرد تقسیم دارایی بین اعضای آن می باشد. پس از آنکه مراحل ثبت انحلال شرکت با موفقیت به اتمام رسید باید دارایی های آن این افراد به طور مساوی تقسیم شود که این کار به عهده مدیر تصفیه می باشد. در صورتی که شرکت به دلیل ورشکستگی به فعالیت خود پایان داده باشد باید بدهیهای شرکت به طور کامل تسویه شود و باید به طور دقیق به تمامی این امور آگاهی داشت.
پس از آنکه بدهیهای شرکت به طور کامل تسویه شد باید داراییهای باقیمانده بین شرکا تقسیم شود. در صورت انحلال شرکت سهامی خاص، سهام موجود بین سهامداران تقسیم می شود. از دیگر کارهایی که مدیر تصفیه باید انجام دهد پرداخت مالیات جهت انحلال می باشد. مدیر تصفیه باید به سایت اداره دارایی مراجعه کند و اظهارنامه مربوطه را تکمیل کند و تحویل اداره مالیات دهد تا بدهی های مالیاتی شرکت مشخص شود.
ایرسا ثبت در سالهای اخیر در زمینه اخذ رتبه، ثبت برند، ثبت شرکت از جمله ثبت شرکت دانش بنیان و.. از سایر امور حقوقی پیشرفته بالایی داشته است. و با حضور کارشناسان و مشاوران مالی و حقوقی مجرب توانسته یکی از بهترین موسسات حقوقی در تهران باشد. کارشناسان ایرساثبت با دانش کاملی که دارند به شما عزیزان مشاوره رایگان ارائه می دهند؛ در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی سوال خود را با آنها در میان بگذارید و کاملترین جواب را دریافت کنید. برای اطلاع از هزینه انحلال شرکت از طریق راه های ارتباطی درج شده در سایت با ما در تماس باشید.
برخی شرکت ها پس از مدتی فعالیت، تصمیم می گیرند بنا به دلایلی مانند ورشکستگی، فوت یکی از سهامداران، عدم تحقق یافتن هدف اصلی شرکت و… فعالیت شرکت را پایان دهند. انحلال شرکت دلایل مختلفی دارد یکی از این دلایل می توان به پایان زمان ذکر شده در اساسنامه اشاره کرد، در این هنگام انحلال شرکت اتفاق می افتد.
انواع آن عبارتند از: به صورت قهری یا اجباری – با توجه به حکم قضائی – با توجه به تصمیمات مجمع عمومی عادی
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث منحل شدن شرکت می شود، برخی از این دلایل عبارتند از: طبق توافق بین شرکا – انجام یا تغییر هدف فعالیت شرکت – اعلام ورشکستگی – پایان زمان ذکر شده در اساسنامه – فوت یکی از شرکا – از دست رفتن نصف سرمایه شرکت
موسسه حقوقی ایرساثبت یکی از موسسات معتبر در سطح کشور است که خدماتی همچون انحلال شرکت را با کمترین قیمت و در اسرع وقت انجام می دهند.
جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از هزینه ها با شماره های 09199797244 – 021-22111143 تماس بگیرید.