تایید صلاحیت از وزارت کار :بر اساس مصوبه شماره 38326/ت 27506 مورخ 81/9/5 و همچنین مصوبه شماره 84515/ت 34613 مورخ 84/12/15 هیات محترم وزیران، کلیه شرکت های خدماتی و تعاونی ها جهت عقد قرارداد با دستگاه های اجرایی و شرکت های دولتی می بایست پس از ثبت شرکت خود در سازمان ثبت شرکتها نسبت به اخذ تایید صلاحیت از وزارت کار اقدام نمایند.
این موضوع به قدری اهمیت دارد که شرکت هایی که تمایل به ثبت برند برای محصولات خود دارند در صورتی که تایید صلاحیت از وزارت کار را کسب نکرده اند نمی توانند برندی را به نام خود ثبت کنند.
گواهی تایید صلاحیت از وزارت کار و اخذ رتبه پیمانکاری توسط وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی صادر میگردد.
ایرسا ثبت موسسه ی حقوقی بین المللی می باشد که با همکاری متخصصین و کارشناسان مجرب خود می تواند تایید صلاحیت از وزارت کار را با ارزانترین ثبت برند و صلاحیت برای مشتریان گرامی انجام دهد.
دستورالعمل اجرایی جهت اخذ گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران توسط دولت جمهوری اسلامی سال 1397 جهت درج در روزنامه های رسمی کشور منتشر گردید.همچنین شرکت های پیمانکاری ، شرکت های خدماتی موظف گردیدند جهت مناقصات مبادرت نمایند.
جهت اخذ گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران توسط وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بر اساس مصوبه شماره 38326/ت 27506 مورخ 81/9/5 و همچنین مصوبه شماره 84515/ت 34613 مورخ 84/12/15 هیات محترم وزیران، کلیه شرکت های خدماتی و تعاونی ها جهت عقد قرارداد با دستگاه های اجرایی و شرکت های دولتی می بایست نسبت به اخذ گواهی تایید صلاحیت از وزارت کار اقدام نمایند .
– واحدهای مشمول این مصوبات برای انجام اموری از قبیل حمل و نقل ، تعمیر و نگهداری ساختمان و ماشین آلات، امور آشپزخانه و رستوران، خدمات عمومی(نظیر نامه رسانی، تلفنچی، تنظیفات، نگهبانی، امور آبدارخانه، پیشخدمتی) نگهداری و خدمات فضای سبز ، چاپ و تکثیر ، امور بهره برداری از تاسیسات و نظایر آن ها می باشد .
– جهت اخذ تایید صلاحیت از وزارت کار شرکت های خدماتی و تعاونی ها متقاضیان می بایست به انجمن های صنفی کارفرمایان شرکت های خدماتی، پشتیبانی و فنی و مهندسی در استانی که شرکت ثبت شده است ، مراجعه نمایند .
– شرکت های مشمول این دستورالعمل باید دارای دفاتر قانونی مورد تایید وزارت امور اقتصادی و دارایی بوده و ارایه مفاصاحساب مالیاتی و مفاصاحساب تامین اجتماعی و ارائه جواز کسب الزامی است .
– انجمن های صنفی شرکت های خدماتی، پشتیبانی و فنی مهندسی و همچنین انجمن خدمات مالی شرکتها موظف به اخذ مدارک کارفرمایان شرکت های خدماتی و تشکیل پرونده می باشند .
– انجمن های صنفی موظفند پس از اخذ مدارک و تایید صحت و سقم آن نسبت به برگزاری کلاس های آموزشی و ارسال مدارک به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برای صدور گواهینامه اقدام نمایند .
متقاضیان جهت اخذ تایید صلاحیت از وزارت کار برای ایمنی پیمانکاران می بایست مدارک ثبت شرکت همانند اساسنامه شرکت چنانچه تغییرات داشته روزنامه رسمی تغییرات ، مدارک اعضاء هیئت مدیره همچنین مدیر عامل جهت ثبت تغییرات شرکتها در سامانه داشته باشند.
مهمترین مسئله جهت اخذ گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران داشتن نیروی مسئول ایمنی تحت قرارداد شرکت می باشد.یعنی شرکت متقاضی اخذ تایید صلاحیت از وزارت کار می بایست حداقل یک مسئول ایمنی که سابقه کار حداقل دو سال داشته باشد درلیست بیمه بعنوان شغل مسئول ایمنی داشته باشد.
همچنین مسئول ایمنی شرکت می بایست یا مدرک معتبر ( تحصیلات مرتبط ) داشته یا اینکه دوره مسئول ایمنی درآموزشگاه تحت نظارت اداره کار گذرانده باشد
موضوع اصلی بابت تایید صلاحیت از وزارت کار مسئول ایمنی حتما می بایست توسط مسئول اداره کار تایید گردد.همچنین جهت اخذ گواهینامه تائید صلاحیت ایمنی پیمانکاران همانند اخذ کارت بازرگانی می بایست یکی ازاعضاء هیئت مدیره یا مدیر عامل مجموعه کلاس کارفرمایی گذرانده باشد.
همچنین کارگران جزو لیست بیمه می بایست دوره کارگری بگذرانند.چنانچه تمامی مدارک متقاضی جهت اخذ گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران کامل باشد حداقل دو الی چهار ماه زمان می برد تا وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی اقدام نماید.جهت صدور گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران بنام شرکت همچنین مدت اعتبار گواهینامه تایید صلاحیت از وزارت کار دوسال می باشد.
تایید صلاحیت از وزارت کار : در راستای ایمن سازی محیط کار و کاهش حوادث ناشی از کار به منظور صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور، آیین نامه ایمنی امور پیمانکاری توسط شورای عالی حفاظت فنی و به استناد مواد13، 85 و 91 قانون جمهوری اسلامی ایران تدوین گردیده است.
همچنین این آیین نامه در ماده 2 تصریح می کند: کلیه پیمانکاران می بایست صلاحیت انجام کار خود را از نظر ایمنی از وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی اخذ نمایند.همچنین طبق ماده 3 این آیین نامه كارفرما بايستي با پيمانكاراني قرارداد منعقد نمايد كه صلاحيت انجام كار آنان از نظر ايمني توسط وزارت كار و امور اجتماعي تاييد شده باشد قابل ذکر است.
باتوجه به لازم الاجرا بودن ثبت شرکت های دانش بنیان و همچنین کلیه آیین نامه های حفاظت فنی و بهداشت کار و مصوب شورای عالی حفاظت فنی و بهداشت کار، ضمن برخورد قانونی با پیمانکاران متخلف، از ادامه فعالیت این قبیل پیمانکاران در پروژه های در دست اجرا نیز از طریق مراجع قضایی جلوگیری به عمل خواهد آمد.
بدیهی است در صورت وقوع حادثه ناشی از کار بی توجهی به ماده 3 آیین نامه فوق الذکر، می تواند بخشی از مسئولیت وقوع حادثه را متوجه کارفرمای محترم نماید.
نکته 1: منظور از گواهی صلاحیت پیمانکاری، مدرکی است بر اساس مقررات و به ازای احراز شرایط لازم از سوی مرجع ذیصلاح برای فعالیت پیمانکاری صادر می گردد.
نکته2: درصورتیکه که پیمانکار دارای صلاحیت پیمانکاری نباشد ادامه فرآیند میسر نمی باشد بنابراین متقاضی می بایست نسبت به اخذ آن از مراجع ذیصلاح اقدام نمایند.
نکته3: در صورت داشتن پیمان این بند الزامی است.برای اخذ آن کارفرما می بایست طبق آئین نامه بکارگیری مسئولین ایمنی فرد واجد شرایط را به اداره کل کار استان مربوطه جهت فرآیند اخذ گواهی گواهی تایید صلاحیت از وزارت کار معرفی نماید.
نکته4: در صورت داشتن پیمان این بند الزامی است.
نکته5: در صورتیکه تعداد کارگران شرکتی بالا باشد دوره آموزشی در مراحل متعدد و با اولویت بندی ادارات اجرایی برگزار خواهد شد و انتخاب کارگران بر اساس نوع شغل و خطر بر عهده اداره کل استان ها می باشد.
نکته6: الزاما موارد ذکر شده در سامانه باید بارگذاری گردد.بدیهی است در صورت عدم رعایت موضوع پرونده به متقاضی عودت داده خواهد شد.
تایید صلاحیت از وزارت کار : در این مرحله ضروریست متقاضی پس از آماده سازی مدارک مذکور و حضور در دوره های آموزشی پیش بینی شده(کارگری و کارفرمایی) و اخذ گواهینامه آموزشی آن از مراجع ذیصلاح مطابق آئین نامه آموزش ایمنی کارگران و کارفرمایان ، به سامانه اخذ گواهینامه تایید صلاحیت از وزارت کار سراسر کشور، به نشانی . svcc.mcls.gov.ir مراجعه کند.
سپس با انتخاب یکی از مجراهای تعیین شده(کانون انجمن های صنفی مسئولین ایمنی و بهداشت کار استان یا کانون انجمن های صنفی کارفرمایی استان)، پس ازدرج نام و نام خانوادگی،ایمیل، نام کاربری ( شماره تلفن همراه متقاضی) و کلمه عبور مناسب ثبت نام نماید.
سپس اطلاعات سامانه را تکمیل و نیز کلیه مدارک یاد شده را در سامانه بارگذاری نماید.(پیشنهاد می گردد برای استفاده مطلوب تر از مرورگر گوگل کروم استفاده گردد.) و در پایان از طریق قسمت تکمیل ثبت نام ،پرونده الکترونیکی تشکیل شده را از طریق سامانه به کانون مربوطه ارسال نمایند.
پس از ارسال پرونده الکترونیکی طی مدت 48 ساعت ، متقاضی موظف است اصل مدارک را جهت برابر اصل نمودن به همراه رونوشت مدارک ( به منظور تشکیل پرونده فیزیکی پیمانکار) به کانون مربوطه تحویل نماید.در غیر این صورت امکان بررسی میسر نبوده و پرونده مجدداً به کارتابل متقاضی مرجوع خواهد گردید.
کانون مربوطه نیز پس از بررسی و برابر اصل نمودن(کلیه مستندات می بایست مهمور به برابر اصل گردد.) و تشکیل پرونده فیزیکی و بایگانی مناسب آن ، مکلف است پرونده الکترونیکی را از طریق سامانه به واحد بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مربوطه ارجاع نماید.
_انجام بازرسی و صدور گواهینامه (مراحل مربوط به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان)
پس از بررسی مدارک و برابر اصل نمودن توسط کانون(مهمور به برابر اصل کلیه مدارک مشاهده شده)، پرونده شرکت توسط کانون مربوطه بصورت الکترونیکی از طریق سامانه به واحد بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ارسال می گردد که به دو حالت تقسیم می گردد:
الف)پیمانکار دارای پیمان های در دست اجرا در استان ها و شهرستان های مختلف :
در این حالت اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مربوطه (اداره بازرسی کار )پرونده را به بازرس کارهای شهرستانی قید شده در سامانه (محل پیمان های پیمانکاران در شهرستان اعلام شده) ارجاع خواهد داد.
سپس با اعلام به بازرس کار شهرستان مربوطه نیز پس از هماهنگی با پیمانکار از محل پیمان بازرسی طبق ضوابط تعیین شده به عمل آورده و بازرس کار شهرستان مربوطه گزارش بازرسی از طریق سامانه ثبت و به کمیته تشخیص صلاحیت ایمنی پیمانکاران استان (محل مبداء) ارسال می نماید و پرونده در نوبت رسیدگی در کمیته مزبور قرار خواهد گرفت.
پس از رسیدگی در کمیته تشخیص استانی و در صورت موافقت، گواهینامه ایمنی پیمانکاری با اعتبار دو ساله برای پیمانکار صادر خواهد گردید.
نکته10: در برخی مواقع کمیته استانی می تواند جهت بررسی پرونده ها از کانون ها پرونده های فیزیکی تعیین شده را تقاضا نماید.
ب)پیمانکار فاقد پیمان:
در این حالت نیز پرونده به بازرس کار ارجاع گردیده و پیمانکار بنا بر اظهار عدم پیمان می بایست مدارک ذیل را تهیه و در اختیار بازرس کار قرار دهد:
پس از دریافت و بررسی مدارک توسط بازرس کار ، بازرس کار می تواند پیشنهاد صدور معرفی نامه را بدهد.
در این صورت پرونده به کمیته تشخیص صلاحیت استانی از طریق سامانه ارجاع گردیده و پس از بررسی و به تشخیص کمیته مذکور ،معرفینامه ای صرفا خطاب به دستگاه مناقصه گذار و با اعتبار دوماهه برای متقاضی برای شرکت در مناقصات و عقد قرارداد از طریق سامانه صادر و به تایید اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان(مدیریت روابط کار) می گردد.
نکته11– در حالت دوم ،کارفرما مکلف است دوره آموزشی مربوط به کارفرمایان را طی نموده باشد تا امکان صدور معرفی نامه میسر باشد.
نکته12– در صورتیکه پیمانکار دارای معرفی نامه می باشد و در مناقصات برنده گردید موظف می باشد پس از انعقاد قرارداد و تجهیز کارگاه به واحد بازرسی کار اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مربوطه مراجعه و تقاضای بازرسی از محل نماید تا پس از مراحل ادارای و بررسی های لازم برابر مقررات گواهینامه دو ساله یاد شده صادر گردد.
نکته 13– در صورت مخالفت رای کمیته تشخیص استانی متقاضیان می توانند ظرف مدت 15 روز کاری از تاریخ اعلام رای نسبت به رای صادره اعتراض نمایند تا با مشخص شدن مشکل و رفع نقص آن،مجددا پرونده در قالب کمیته تجدید نظر مورد بررسی قرار گیرد.
نکته14– متقاضی در صورت شرکت در مناقصات مختلف می تواند به بازرس کار مربوطه مراجعه و مجددا تقاضای معرفی نامه نماید و در صورت نیاز بازرس کار می تواند فرآیند مربوطه مذکور را اجرا نماید.
در پایان تیم کارشناسی ایرسا ثبت با توجه به تجربیات متعدد در اخذ تایید صلاحیت از وزارت کار و تسلط کافی در تسریع امور اداری مربوطه و آشنایی کامل با روند بروکراسی اداره کار مربوطه می تواند در اخذ هر چه سریع تر و بی نقص گواهینامه تایید صلاحیت از وزارت کار با هزینه بسیار کمتر از رقبا ،به کمک مشریان و پیمانکاران محترم آمده و نقش مهمی در اعتماد سازی مشتریان ایفا نماید.
کلیه شرکت های خدماتی و تعاونی ها جهت عقد قرارداد با دستگاه های اجرایی و شرکت های دولتی می بایست پس از ثبت شرکت خود در سازمان ثبت شرکتها نسبت به اخذ تایید صلاحیت از وزارت کار اقدام نمایند.این موضوع به قدری اهمیت دارد که شرکت هایی که تمایل به ثبت برند برای محصولات خود دارند در صورتی که تایید صلاحیت از وزارت کار را کسب نکرده اند نمی توانند برندی را به نام خود ثبت کنند.
واحدهای مشمول این مصوبات برای انجام اموری از قبیل حمل و نقل ، تعمیر و نگهداری ساختمان و ماشین آلات، امور آشپزخانه و رستوران، خدمات عمومی(نظیر نامه رسانی، تلفنچی، تنظیفات، نگهبانی، امور آبدارخانه، پیشخدمتی) نگهداری و خدمات فضای سبز ، چاپ و تکثیر ، امور بهره برداری از تاسیسات و نظایر آن ها می باشد .
ایرسا ثبت موسسه ی حقوقی بین المللی است که با همکاری متخصصین و کارشناسان مجرب خود می تواند تایید صلاحیت از وزارت کار را در اسرع وقت برای مشتریان گرامی انجام دهد.
جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از هزینه ها با شماره 021-22111143 تماس بگیرید.