قبل از پرداختن به موضوع تغییر حق امضاء مجاز شرکت لازم است با چگونگی اختصاص حق امضاء شرکت به افراد مشخص آگاه شوید. اختصاص حق امضاء شرکت فقط و فقط در حوزه ی اختیارات اعضاء هیئت مدیره و سهامداران آن شرکت می باشد و در قانون تاکید بسیاری بر این موضوع شده است.
تغییر حق امضاء :پس از ثبت شرکت و هر گونه تغییرات و تصمیماتی نظیر تغییر حق امضاء،اخذ رتبه پیمانکاری در هر زمانی قابل اعمال است. تغییر حق امضاء مجاز شرکت در صورت تصمیم سهامداران یا اعضای هیئت مدیره در شرکت انجام می پذیرد.
چنانچه یک شرکت قصد تغییر حق امضاء دارد و بلافاصله برای ثبت برند خود اقدام کرده است باید تا اتمام مراحل تغییر حق امضاء صبر کند چرا که در مراحل ثبت برند امضاء فردی که حق امضاء را بر عهده دارد الزامی است.
چنانچه سهامداران و اعضا شرکت به این نتیجه برسند که حق امضاء مجاز تغییر گردد،باید این امر در مجمع عمومی فوق العاده صورت جلسه شود یا در جلسه هیئت مدیره که توسط اعضا تشکیل می شود مطرح گردد.لذا، بعد از ثبت شرکت، اعضای هیئت مدیره می توانند با تنظیم صورت جلسه ای مبنی بر تغییر حق امضاء مجاز شرکت این مسئولیت را به فرد دیگری از اعضا بسپارند یا برای تمدید این حق اقدام به تنظیم صورت جلسه نمایند.
طبق صورت جلسه ای که در جلسات اعضای هئیت مدیره در خصوص حق امضاء تنظیم می گردد،به شخص یا اشخاصی حق امضاء مجاز شرکت داده می شود. که در جلسه ی هیئت مدیره برای این سمت تعیین شده اند و این اشخاص با برخورداری از حق امضاء مجاز شرکت، حق امضاء کردن چک ها ، سفته ها ، قراردادها ، اوراق بهادار ، اوراق عادی و اداری شرکت را کسب می کنند. حق امضاء مجاز شرکت را می تواند یک یا چند نفر داشته باشند.
حق امضاء خود دارای دو بخش است
بد نیست بدانید که ؛بَرات نوشتهای است که بر اساس آن شخصی به شخص دیگری امر میکند که، مبلغی در وجه یا حواله کرد شخص ثالث در موعد معینی بپردازد و عقود اسلامی در اسلام، به قالبهای تعیین شده برای روابط حقوقی افراد میپردازد.
نکته : اعضای هیئت مدیره مجاز می باشند که حق امضاء مجاز شرکت را در هر یک از قسمت های مذکور به یک نفر یا چند نفر بر اساس ضرورت و مصلحت شرکت اعطا نمایند. تجربه ی تیم حقوقی ایرسا ثبت، ما را به تاکید زیاد در جهت جدی گرفتن موضوع حق امضاء شرکت وا می دارد. زیرا در بسیاری از موارد به خاطر عدم توجه کافی و سهل انگاری اعضای هئیت مدیره شرکت در باب حق امضا مجاز، مشکلات حقوقی زیاد برای شرکت ایجاد شده است.
توجه داشته باشید که ؛ موافقت تمامی اعضاء هیئت مدیره در جهت اعطای حق امضاء مجاز شرکت ضروری می باشد و قید این موضوع در اساسنامه ی موسسین و اوراق بهادر شرکت الزامی می باشد. اکنون که از اهمیت مبحث حق امضاء شرکت مطلع گشتید و از چگونگی اعطای این حق آگاه شده اید، توجه شما را به ادامه مقاله که در خصوص تغییرات حق امضاء مجاز شرکت می باشد جلب می نمایم.
با گذر زمان بسیاری از شرایط سبب تغییر برنامه های جزئی و حتی کلی شرکت می گردد که این تغییرات اگر در جهت مثبت شکل گیرد سبب پویایی و پیشرفت شرکت می شود. تغییراتی نظیر؛ تغییرات در اساسنامه ی شرکت ، تغییر مدیر عامل ، اعضای هیئت مدیره ، مکان استقرار شرکت و تغییر حق امضاء مجاز شرکت و … تغییرات حق امضاء مجاز شرکت در هر زمانی در حوزه ی اختیارات اعضای هیئت مدیره می باشد. بنابراین در میابیم که ؛ اعضای هیئت مدیره بر اساس صلاحدید خود در جهت پیشرفت شرکت می توانند با تنظیم صورت جلسه ای در باب تغییر حق امضاء مجاز شرکت اقدام به واگذاری حق امضا به شخص یا اشخاص دیگر نمایند.
نکته ی مهم : تمدید حق امضای شرکت برای شخص یا اشخاص نیز نیازمند تنظیم صورتجلسه ای از جانب اعضای هیئت مدیره می باشد. طبق مقررات ،تصمیم به اعمال تغییرات در شرکت میبایست فرآیند قانونی خود را طی کرده و ارائه ی مدارک تعیین شده به اداره ی ثبت اسناد و املاک کشور امری ضروری می باشد.
اعضای هیئت مدیره می توانند در دو بخش حق امضاء را به یک نفر بدهند یا در هر بخش یک نفر این حق را داشته باشد و حتی این امکان وجود دارد که در یک بخش یا دو بخش حق امضاء برای دو نفر باشد که متفقاَ امضاء کنند. کلیه ی اعضاء هیئت مدیره باید موافقت خود را برای حق امضاء مجاز شرکت اعلام دارند و به یک موسسه معتبر برای تغییر حق امضاء مراجعه کنند.این افراد می توانند به موسسه حقوقی ایرساثبت که در ارائه ارزانترین ثبت برند و ثبت شرکت و.. تخصص بالایی دارد مراجعه کنند.
چرا که وکلان ایرساثبت در اجرای تغییر حق امضاء از تمامی قوانین و ضوابط مندرج در ابلاغیه ی رسمی ادارات ثبت پیروی کرده و در کوتاه ترین زمان تغییر حق امضاء مجاز را انجام می دهد.
قابل توجه است که حق امضاء مجاز شرکت هم در صورت جلسه موسس و هم در اوراق شرکت می بایست قید گردد و به امضاء کلیه ی اعضا هیئت مدیره برسد و تمامی این اطلاعات همچنین خدمات مالی شرکت ها در اساسنامه ی شرکت درج می گردد.
مدارک مورد نیاز جهت تغییر حق امضاء
با فراهم شدن تمام مدارک مورد نیاز می توان با ارسال درخواستی به سامانه ی ثبت تغییرات شرکت و تکمیل فرم های مربوطه اقدام به ثبت تغییر حق امضاء مجاز شرکت نمود. برای برخورداری از مشاوره های نهایی در این خصوص، می توانید از کارشناسان ایرسا ثبت برخوردار گردید.
توجه توجه : نکته ی مهمی که میبایست به خاطر داشته باشیم این است که ؛ امکان تغییر حق امضاء شرکت در مواردی در حوزه ی اختیارات مجمع فوق العاده ی سهامداران نیز می باشد. اعضای هیئت مدیره ،مدیر عامل،سهامداران و یا نمایندگان اشخاص حقوقی کسانی هستند که می توانند از حق امضاء مجاز شرکت برخوردار باشند. در آخر یاد آورم می شوم که ؛ در صورت طی کردن تمامی روند قانونی ثبت تغییر حق امضاء مجاز شرکت میبایست آگهی این تغییر در روزنامه ای که آگهی های مربوط به شرکت در آن منتشر می شود به انتشار برسد.
جهت ثبت تغییر حق امضاء ، می بایست پس از تنظیم صورت جلسه،با ورود به سامانه اداره ی ثبت شرکت و تکمیل اطلاعات خواسته شده ، با امضاء صورت جلسه تنظیم شده توسط اعضا هیئت مدیره و ارسال آن از طریق پست به اداره، درخواست مورد نظر را جهت بررسی به آن اداره ی محترم اعلام نمایید.
در انتها،خاطر نشان می شویم مشاورین زبده موسسه حقوقی ایرسا ثبت ،همان گونه که در ثبت شرکت همراه شما بوده اند در ثبت تغییرات شرکت و تنظیم انواع صورت جلسه نیز در خدمت شما خواهند بود.
افرادی هستند که در جلسه ی هیئت مدیره برای این سمت تعیین شده اند و حق امضاء کردن چک ها ، سفته ها ، قراردادها ، اوراق بهادار و اوراق عادی و اداری را دارند .حق امضاء مجاز شرکت را می تواند یک یا چند نفر داشته باشند.
مدارک موردنیاز عبارتند از : اخذ کارت بازرگانی در صورتی که شرکت فعالیت صادراتی یا وارداتی انجام می دهد – کپی آگهی تاسیس – کپی روزنامه رسمی – کپی مدارک شناسایی همه ی اعضاء – کپی آگهی آخرین تغییرات ثبت شرکت ها(در صورت وجود تغییر)
چنانچه سهامداران و اعضا شرکت به این نتیجه برسند که حق امضاء مجاز تغییر گردد، باید این امر در مجمع عمومی فوق العاده صورت جلسه شود یا در جلسه هیئت مدیره که توسط اعضا تشکیل می شود مطرح گردد.