به منظور ثبت شرکت در مازندران مخصوصا ثبت شرکت تعاونی در مازندران باید علاوه بر رعایت قوانین ثبت شرکت تعاونی، انتقال سهام در شرکت تعاونی و مراحل مهم از یک راهنمای متخصص در حوزه ثبت شرکت نیز بهره برد. تعاون در معنای لغوی یعنی کار کردن با هم دیگر برای انجام یک هدف مشترک.
شرکت های تعاونی در ردیف شرکت های تجارتی محسوب می شوند. هدف این نوع شرکت ها مانند بقیه شرکت ها رسیدن به سود نیست بلکه هدف اصلی آن ها کمک به بهبود وضع اقتصادی و تامین نیازمندی هاست.
منظور ما از این جمله که هدف اصلی آن ها سوددهی نیست، این نیست که چنین شرکت هایی سود نمی کنند. بدیهی است که هر فعالیت اقتصادی برای رسیدن به سود است اما رسیدن به سوددهی جزو اهداف فرعی شرکت های تعاونی می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ثبت شرکت تعاونی در مازندران در ادامه با ایرسا ثبت همراه باشید.
شاید با خود بپرسید ثبت شرکت تعاونی در مازندران یا هر شهر دیگر چه اهمیتی دارد؟ همانطور که ثبت برند یک امر ضروری است ثبت شرکت تعاونی نیز لازم بوده و دارای مزایایی زیادی است. مزایای شرکت های تعاونی بسیار زیاد است.
از جمله تأمین خدمات اجتماعی،سازماندهی شبکه های توزیع،تأمین منابع مالی فرد،حمایت از روستاییان و کشاورزان، اجرای برنامه هایی جهت کاهش فقر و تعمیم عدالت اجتماعی،ارتقاء سطح رفاه اجتماعی و….در اینجا به شاخص های آنان اشاره می کنیم:
۱)ایجاد فرصت شغلی با کمترین آورده
۲)برخورداری از حمایت دولت
۳)جلوگیری از انحصار و توزیع عادلانه درآمد ها
۴)شرکت های تعاونی از معافیت های بیمه و مالیات به میزان ۲۰و ۲۵درصد برخوردار هستند.
۵)ثبت رایگان تعاونی توسط اداره تعاون
مزایای شرکت های تعاونی
قبل از صحبت در مورد ثبت شرکت تعاونی در مازندران بهتر است کمی در مورد ماهیت این شرکت ها صحبت نماییم. هنگامی که کشور دچار تورم می شود و وضع اقتصادی کشور نامساعد میشود. مردم قدرت خرید خود را از دست میدهند، پس شرکت های تعاونی به منظور تحت پوشش قرار دادن اقشار کم درامد تشکیل می شود.
تعریفی که برای شرکت های تعاونی در حقوق تجارت آمده است به شرح زیر می باشد:
ثبت شرکت تعاونی در مازندران : اشخاص حقیقی برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع در جهت اهداف مصرح در قانون بخش تعاونی به منظور بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضا از طریق همکاری و تشریک مساعی آن ها، با رعایت قانون مزبور تشکیل می شود.
برای اقدام به ثبت شرکت تعاونی در مازندران ، اطلاع از انواع تعاونی ها لازم است. شرکت های تعاونی طبق قانون تجارت از جهت نوع فعالیت به دو دسته تولید و توزیع تقسیم می شوند و از جهت نوع عضویت نیز به دو دسته شرکت های تعاونی خاص و شرکت های تعاونی عام تقسیم بندی می شوند که به شرح زیر می باشند:
ثبت شرکت تعاونی در مازندران و یا شهرهای دیگر فرق زیادی با هم ندارند. گرچه با انواع شرکت ها از جمله ثبت شرکت دانش بنیانمتفاوت است.
با این وجود شرکت های تعاونی همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم دارای ویژگی هایی می باشد که آنها را از دیگر شرکت ها جدا می کند. به برخی از ویژگی های اساسی شرکت های تعاونی در زیر اشاره میکنیم.
۱)در هنگام بیان نام شرکت باید عبارت”تعاونی”ذکر شود.
۲)سهام شرکت تعاونی با نام است و سهم سهام شرکت تعاونی غیرقابل تقسیم می باشد و بهای آن باید نقدا پرداخت شود.
۳)انتقال دادن سهام در شرکت های تعاونی به اشخاصی که در شرکت عضو نیستند ممنوع است. ثبت شرکت تعاونی در مازندران نیز از این امر مستثنی نیست.
۴)شرکت های تعاونی از اعضا جزو دیوان ممتاز محسوب می شود.
۵)طبق ماده ای که در اساسنامه تعیین می شود در آخر سال بهره حق السهم شرکت های تعاونی به شرکا داده می شود.
۶)استرداد سهام و پرداخت بهای آن تا حدی که موجبات وقفه در فعالیت شرکت نشود مجاز است.
۷)در شرکت های تعاونی اگر هر عضو چندین سهام داشته باشد در آخر دارای یک رأی می باشد. در مجامع عمومی تعداد سهام هر عضو را برای رأی دادن در نظر نمی گیرند.
۸)عضویت در شرکت های تعاونی برای عموم آزاد است.
۹)حداقل تعداد اعضا در شرکت های تعاونی نباید از۷نفر کمتر باشد.
۱۰)در شرکت های تعاونی که به منظور اشتغال زایی تاسیس شده اند تعدا اعضا باید حداقل ۵۰درصد مشاغل دائمی طرح تعاونی باشد.
۱۱)تعیین میزان سرمایه و ارزش سهام به عهده هیئت موسس و کسانی است که ثبت شرکت تعاونی در مازندران را انجام داده اند . لذا باید میزان آن در اساسنامه ذکر شود.
۱۲)برای ثبت شرکت تعاونی در مازندران باید حداقل یک سوم سرمایه آن تأدیه و اگر به صورت نقدی و جنسی باشد تقویم و تسلیم شود.
۱)کپی شناسنامه،کارت ملی،مدارک تحصیلی مؤسسان شرکت تعاونی.
۲)گواهی پایان خدمت
۳)گواهی عدم سوء پیشینه مؤسسان.
۴)یک نسخه مجوز اداره کل تعاون.
۵)سه نسخه از اساسنامه تصویب شده توسط شرکت تعاونی در اولین مجمع عمومی عادی.
۶)برای ثبت شرکت تعاونی در مازندران باید سه نسخه از آگهی دعوتنامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی نیز باشد البته این مورد در شهرهای دیگر برای ثبت شرکت تعاونی نیز مورد نیاز است.
۷)سه نسخه از صورت جلسه اولین مجمع عمومی.
۸)سه نسخه از برگه پرداخت سرمایه شرکت به صندوق تعاون.
۹)سه نسخه از اسامی حاضرین در اولین مجمع عمومی عادی.
۱۰)سه نسخه از آدرس کلیه اعضا و سهامداران.
۱۱)سه نسخه از صورت جلسه اولین هیئت مدیره.
۱۲)تکمیل فرم تعیین نام.
۱۳)اصل مجوز از اداره تعاون مربوطه.
۱۴)دو نسخه شرکت نامه تعاونی.
۱۵)دو نسخه تقاضا نامه تعاونی
علاوه بر ثبت شرکت تعاونی در مازندران اطلاع از شرایط و ضوابط انتقال سهام در شرکت تعاونی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
الف)انتقال اختیاری سهام به اعضا: از شرایط این مورد این است که انتقال سهام به اعضای همان شرکت تعاونی مجاز است و تصمیم گیری درباره آن به عهده هیئت مدیره شرکت می باشد.
ب)انتقال اختیاری سهام به غیر: انتقال اختیاری سهام در شرکت های تعاونی به غیر مجاز نیست.
ج)انتقال اجباری به عضو شرکت تعاونی: در صورتی که یکی از اعضا فوت کند سهمی که او در شرکت دارد به وراث او می رسد و اگر وراث او عضو همان شرکت تعاونی باشد انتقال اجباری سهام به اعضا را منجر می شود.
د)انتقال اجباری به غیر عضو: در صورتی که باز هم یکی از اعضا فوت کند و هیچ کدام و یا برخی از وراث وی عضو همان شرکت تعاونی نباشند طبق قانون بخش تعاونی وراث وی به عضو تعاونی در می آیند.
در صورتی که تعدادشان زیاد باشد مابه التفاوت افزایش سهم تعدد خود را به تعاونی بپردازند اما اگر وراث اعلام کنند که مایل به عضویت نیستند و یا واجد شرایط نباشند عضویت لغو می شود.
به منظور کثب اطلاعات بیشتر در زمینه ثبت شرکت تعاونی در مازندران و قوانین انتقال سهام با کارشناسان ایرسا ثبت تماس بگیرید. ایرسا ثبت دارای سالها تجربه در زمینه خدمات مالی شرکتها ، ثبت شرکت و ثبت برند می باشد.
*سامانه ثبت شرکت تعاونی از طریق سامانه taavoni.mcls.gov.ir در دسترس است.
همانطور که در ابتدای این مقاله هم گفته شد ثبت شرکت تعاونی در مازندران و یا هر استان و شهر دیگری نیازمند طی کردن مراحلی است که در زیر به یرخی از آنها اشاره میکنیم.
۱)درخواست تشکیل تعاونی به همراه معرفی سه نفر به عنوان هیئت مؤسس.
۲)قبل از ثبت شرکت باید از اداره کل تعاون استان موافقت نامه دریافت نمایید.
۳)مدت زمان اخذ مجوز از وزارت تعاون حدود یک ماه می باشد.
۴)بعد از صدور مجوز باید مجوز را به اداره ثبت شرکت ها ارسال نمایید.
۵)اساسنامه نیر باید به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد.
۶)اظهارنامه شرکت نیز باید به اداره ثبت شرکت ها ارسال شود.
۷)حدودا بعد از یک ماه آگهی ثبت شرکت تعاونی آماده خواهد شد.
آنچه در بالا ذکر شد چکیده ای از موارد مهم در روند ثبت شرکت تعاونی در مازندران بود. برای کثب اطلاعات در دیگر زمینه ها مطالب دیگر سایت را نیز مطالعه نمایید.
در هنگام ثبت شرکت تعاونی در مازندران باید به قوانین ثبت شرکت تعاونی و همچنین انتقال سهام در شرکت تعاونی توجه ویژه ای شود.
شرکت های تعاونی چون در ردیف شرکت هایی تجاری می باشند در نتیجه هدف از ثبت آن ها بهبود وضع اقتصادی و تامین نیازهای اساسی ممکلت است.
تأمین خدمات اجتماعی،سازماندهی شبکه های توزیع،تأمین منابع مالی فرد،حمایت از روستاییان و کشاورزان، اجرای برنامه هایی جهت کاهش فقر و تعمیم عدالت اجتماعی،ارتقاء سطح رفاه اجتماعی از جمله مزیت های ثبت شرکت تعاونی در مازندران می باشد.
هزینه ثبت شرکت تعاونی در مازندران در .صرتی که توسط شرکت ایرسا ثبت انجام شود مقرون به صرفه و نسبت به سایر شرکت های ثبتی دیگر پایین می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.