ثبت شرکت دانش بنیان با استفاده از نتایج علمی و پژوهشی به ارائه محصولات و خدمات جدید در صنعت و بازار می پردازند و این فرایند می تواند منجر به ایجاد اشتغال و ثروت از علم شود بنابراین ثبت شرکت دانش بنیان در کمک به اقتصاد کشور نقش مهمی دارد. در این شرکت ها رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال با ظرفیت دانشی و نوآوری تحقق مییابد. در انتها با توجه به نوع کار و خدمات مالی شرکتها جواز تاسیس صادر می شود.
هزینه راه اندازی شرکت دانش بنیان می تواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد:
در اولین گام برای ثبت شرکت دانش بنیان ، “قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان” به تصویب مجلس محترم شورای اسلامی رسید و هيأت وزيران در جلسه مورخ 1391/08/21 بنا به پيشنهاد وزارت علوم، تحقيقات و فنّاوري و شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنّاوري و به استناد ماده (13) قانون فوق، آیيننامه اجرايي آن تصويب و طی ابلاغیه شماره 141602/ت 465135 هـ مورخ 1391/08/21 توسط معاون اول رییسجمهور جهت اجرا ابلاغ گردید.
در قانون فوق الذکر و آیین نامه اجرایی آن، دستگاه ها و نهادهای مختلفی در قبال شرکت ها و موسسات دانش بنیان تکالیف قانونی دارند. این دستگاه ها نقش های مختلف تسهیل گری و حمایتی و غیره دارند و عبارتند از:
در ثبت شرکت دانش بنیان شرکت هایی که موفق به اخذ تاییده دانش بنیانی می شوند بر اساس نوع محصول و سطح فناوری محصول، داشتن درآمد عملیاتی در اظهارنامه مالیاتی سال گذشته و سایر موارد مندرج در آئيننامه ارزیابی شركتها و موسسات دانشبنيان مصوب کارگروه، در سه دسته نوپا، تولیدی و صنعتی دسته بندی می شدند که با تغییر آیین نامه ارزیابی شرکتها و موسسات دانش بنیان در مورخ 96/10/02 توسط کارگروه عناوین شرکتها به دانش بنیان
شرکت های مختلف براساس نوع محصول تولیدی در انواع دسته های فناوری مختلفی تقسیم بندی می شوند. این دسته ها مصوب کارگروه هستند. با توجه به نزدیکی و تشابه برخی دسته ها به هم از سال 1396 تعداد دسته ها از 14 به 9 کاهش یافته است و برخی دسته ها در هم ادغام شده است.
مرحله اول جهت ثبت شرکت دانش بنیان، یا موسسه حقوقی خصوصی یا تعاونی است. بنابراین، لازم است شرکت ابتدا به صورت عادی در اداره ثبت شرکت های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت برسد. در هنگام ثبت، هیچ تفاوتی بین شرکت ها وجود ندارد. ثبت شرکت دانش بنیان همانند دیگر شرکت ها و موسسات خواهد بود.
در مرحله دوم جهت ثبت شرکت دانش بنیان ، شرکت های متقاضی باید جهت دانش بنیادی نمودن شرکت و استفاده از مزایای مورد نظر قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان ، از طریق این سامانه به نشانی http://www.daneshbonyan.ir ثبت نام کرده و مورد ارزیابی قرار گیرند.
موسسه ایرساثبت، نماینده اخذ کارت بازرگانی در تهران می باشد که این کارت برای بازرگانان مهم است ، با داشتن کارت بازرگانی میتوانند به راحتی واردات و صادرات انجام دهند.
شرکت ها و موسساتی که شاخص های موجود در آیین نامه تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان را داشته باشند و بعد از طی مراحل ارزیابی ثبت شرکت دانش بنیان از طریق کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا تایید گردند به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می شوند تا طرح خود را به آن صندوق ارائه نموده و از تسهیلات مربوطه با توجه به اساسنامه صندوق استفاده نمایند.
متقاضیان، برای تکمیل فرم درخواست جهت ثبت شرکت دانش بنیان، می بایست از طریق فرم ارائه شده در سایت مخصوص شرکت های دانش بنیان، اقدام نمایند. رسیدگی به طرح ها پس از ارجاع به ستاد ، هر 2 ماه یکبار صورت می پذیرد تا کلیه اطلاعات مربوط به سهامداران و اعضای هیئت مدیره و رزومه شرکت و اطلاعات افراد درون سازمان مورد بررسی قرار گیرد و مشخص گردد که آیا شرکت شامل شرکت دانش بنیان می شود یا خیر.
شرکت های متقاضی پس از تولید کالاها و خدمات دانش بنیان یا ارایه ی برنامه تولید (برای شرکت های نوپا) بر مبنای آیین نامه ی مصوب کارگروه، ارزیابی شده و برای یک مدت محدود می توانند از تسهیلات و مزایای قانون استفاده کنند و برای تمدید زمان استفاده از مزایای قانون، باید دوباره ارزیابی شوند.
اما قبل از آن ،برای تشخیص صلاحیت استفاده از تسهیلات ، می بایست کلیه اطلاعات لازم، جهت ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت و موسسه ی دانش بنیان، توسط معاونت فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت ، در این سامانه ثبت شود. اگر در زمینه ثبت شرکت دانش بنیان و تغییرات ثبت شرکتها نیاز به راهنمایی دارید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمائید تا از مشاوره رایگان کارشناسان ایرسا ثبت برخوردار شوید.
ثبت شرکت دانش بنیان نیازمند انجام مراحل مختلفی است که در ادامه کامل توضیح خواهیم داد. شرکت هایی که برای اولین بار جهت ثبت شرکت دانش بنیان، وارد سامانه ی ارزیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان می شوند، لازم است با انتخاب گزینه ی ثبت نام و سپس تایید تعهدات و آگاهی های لازم ، نام شرکت ،شناسه ی ملی و همچنین پست الکترونیک را وارد نمایند تا لینک فعال سازی سامانه، به پست الکترونیک وارد شده ارسال گردد.
بعد از تکمیل و ثبت فرم لینک فعالسازی، نام کاربری (شناسه ی ملی) به آدرس ایمیل متقاضی ارسال خواهد شد. اگر بعد از 5 ساعت، نام کاربری (شناسه ملی) خود را فعال نکنید ، کد کاربری از سیستم حذف می شود و متقاضی باید مجدداَ ثبت نام نماید. لذا لازم است از آدرس ایمیل معتبر استفاده کنید.
متقاضیان می توانند به سامانه ی شناسه ی ملی اشخاص حقوقی کشور به آدرس www.ilenc.ir مراجعه نمایند و با جستجوی اسم شرکت یا موسسه، شناسه ی ملی اشخاص حقوقی را دریافت و در سامانه وارد نمایند. همه ی شرکت های متقاضی حمایت های مندرج در قانون، اطلاعات خود را در این سامانه وارد کرده و بر اساس این فرایندها ارزیابی می شوند. پس از ورود اطلاعات باید حتما کلید ذخیره را کلیک نمایید.
متقاضیان می بایست تصویر آگهی تاسیس، به همراه آخرین تغییرات شرکت در روزنامه ی رسمی را اسکن نموده و جهت تکمیل اطلاعات، در سامانه بارگذاری نمایند. همچنین، آخرین لیست بیمه ی شرکت به همراه خلاصه وضعیت دستمزد (حقوق و مزایا) و تصویر آخرین اظهار نامه ی مالیاتی ، به سازمان امور مالیاتی نیز بایستی ارسال گردد که برای شرکت های نوپا ، اختیاری می باشد.
برای تکمیل فرم بررسی فناوری طرح های دانش بنیان در قالب تعاونی، می بایست اطلاعاتی نظیر نام شرکت ، نوع شرکت ، شماره ی ثبت ، آدرس سایت اینترنتی ، شماره تلفن ثابت و تلفن همراه و آدرس ایمیل را پر کنید و در بخش دوم، بخش صنعت و فناوری ، نام محصول و کاربرد محصول را وارد کنید.
در خصوص تکمیل اطلاعات مالکیت معنوی جهت ثبت شرکت دانش بنیان ، زمان دستیابی به نوآوری و اطلاعاتی نظیر عنوان نوآوری، اقدام نمایید. در رابطه با جایگاه محصول در چرخه ی فناوری نیز، یکی از موارد (مطالعات اولیه ، مطالعات تکمیلی ، نمونه ی کارگاهی، نمونه ی آزمایشگاهی و نمونه ی صنعتی) را انتخاب کنید و توضیح دهید که چرا محصول در جایگاه انتخاب شده قرار دارد. لذا طرح توجیهی، معرف روح طرح و میزان پختگی مطالعات انجام شده می باشد که ممکن است به دنبال بی دقتی در ارائه ی برخی از اطلاعات، کارشناسان سرمایه گذاری در این طرح را مخاطره آمیز بیابند.
بنابراین جهت ثبت شرکت دانش بنیان برای اینکه طرح پیشنهادی مطبوع افتد ، می بایست تمامی آمار و ارقام ، به همراه توضیحات کافی و مستند ارائه گردد تا هیچ شبهه و سوالی پیش نیاید و متن درستی از اطلاعات در اختیار کارشناسان قرار گیرد.
پس از ورود اطلاعات توسط شرکت های متقاضی در سامانه دبیر خانه ی کارگروه، آن ها را برای کارگزاران مربوطه ارسال می کنند. نتایج بررسی کارگزاران ، توسط دبیر خانه برای تصمیم گیری نهایی به کارگروه (یا کمیته ی کارشناسی ذیل کارگروه،حسب مورد) ارجاع داده می شود. در صورت تایید ثبت شرکت دانش بنیان، شرکت متقاضی برای مدت 2 سال مشمول حمایت های مورد نظر قانون می باشد. تمدید این زمان منوط به تداوم شرایط مورد نظر در این آیین نامه است.
شایان ذکر است، دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی پس از تصویب امکان تاسیس شرکت های دانش بنیان در آیین نامه ی مالی و معاملاتی خود در هیئت امنا، می توانند شروع به تشکیل شرکت های دانش بنیان کنند. هر شرکت دانش بنیان به پیشنهاد تعدادی از اعضای هیئت علمی و تصویب دانشگاه یا واحد پژوهشی تاسیس خواهد شد و یا توسط دانشگاه و واحد پژوهشی به اعضای هیئت علمی پیشنهاد می شود.
بدیهی است شرکت هایی که بدون ثبت نام در سایت مذکور طرح های خود را در رابطه با ثبت شرکت دانش بنیان ارسال نمایند در لیست پذیرش قرار نخواهند گرفت. در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد ثبت شرکت دانش بنیان با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاره رایگان برخوردار شوید.
ثبت شرکت دانش بنیان با استفاده از نتایج علمی و پژوهشی به ارائه محصولات و خدمات جدید در صنعت و بازار می پردازند و این فرایند می تواند منجر به ایجاد اشتغال و ثروت از علم شود بنابراین ثبت شرکت دانش بنیان در کمک به اقتصاد کشور نقش مهمی دارد.
این شرکتها مزایای زیادی دارند که برخی از آنها عبارتند از: ارتقاء فناوری و افزایش بهره وری عوامل تولید – کاهش هزینه های تولید – افزایش کیفیت تولیدات داخلی – صادرات محصولات نهایی و با ارزش افزوده بالا در عوض خام فروشی و…
ایرسا ثبت یکی از معتبرترین موسسات حقوقی و ثبتی در کشور می باشد که تمامی خدمات خود از جمله ثبت شرکت دانش بنیان را با قیمتی مناسب با همیاری کارشناسان ماهر خود در اسرع وقت انجام می دهند.
شرکت هایی که برای اولین بار جهت ثبت شرکت دانش بنیان، وارد سامانه ی ارزیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان می شوند، لازم است با انتخاب گزینه ی ثبت نام و تکمیل نمودن اطلاعات خواسته شده در سامانه ثبت نام کنند؛ مراحل بطور کامل در سایت ایرسا ثبت قرار دارد.
3 دیدگاه
سلام. شما ثبت شرکت دانش بنیان در کانادا هم انجام میدهید؟
سلام. ببخشید میخواستم سوال کنم معافیت سربازی با ثبت شرکت دانش بنیان حقیقت دارد؟
سلام و عرض ادب.
بله و بنا به شرایط خاص امکان پذیر می باشد.
جهت راهنمایی بیشتر با کارشناسان دانش بنیان ایرساثبت تماس حاصل فرمایید.