باعرض سلام، ادب و احترام محضر همراهان گران قدر ” موسسه حقوقی ایرسا ثبت ” . ” تیم پژوهشی ایرسا ثبت ” در راستای مقالات ارائه شده در حوزه اخذ رتبه پیمانکاری برای شرکت ها و ثبت برند ها این بار در فرصت پیش رو به تشریح موضوع ” ختم تصفیه شرکت ” خواهد پرداخت.امیدواریم بتوانیم پاسخگوی بخشی از سوالات مطرح شده برای شما در این زمینه باشیم و به رفع ابهامات موجود در این خصوص کمک کرده باشیم .
ممکن است در ذهن شما این سوال نقش ببندد که اصلا ختم تصفیه شرکت چیست ؟ یا اینکه در چه شرایطی و به چه علتی به یک شرکت شرکت تصفیه می گویند ؟
” تیم کارشناسی ایرسا ثبت ” متخصص در زمنیه اجرای ارزانترین ثبت برند و ثبت شرکت در این مقاله به توضیح در این خصوص خواهد پرداخت .
اصطلاحاً به فرآیندی که در آن فعالیت شرکتی پاپان می پذیرد و دارایی های آن میان شرکاء تقسیم می گردد یا به دلایلی که در ادامه به آن اشاره خواهد شد شرکت منحل می گردد ختم تصفیه شرکت اطلاق می شود .
به گزارش ” تیم کارشناسی ایرسا ثبت ” دلایل مختلفی جهت منحل شمرده شدن یک شرکت و اعلام ختم تصفیه شرکت وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
اما هنگامی که موضوعی که شرکت به منظور انجام آن تشکیل شده است به پایان رسیده باشد یا انجام آن فعالیت برای آن ها غیر ممکن باشد شرکت منحل گشته و ختم تصفیه شرکت برای آن اعلام می گردد. همچنین ممکن است که یک شرکت با به پایان رسیدن مدت اعتبار اخذ رتبه پیمانکاری خود تمایلی به تمدید آن نداشته و ختم تصفیه شرکت را اعلام کند.
در صورتی که مدت زمان تعیین شده برای انجام فعالیت مورد نظر منقضی گشته باشد شرکت ملزم به اعلام ختم تصفیه می باشد.
لازم به ذکر می باشد چنانچه قبل از تاریخ انقضا مدت فعالیت، مجدداً زمان فعالیت آن تمدید گردد اعلام ختم صفیه شرکت نیاز نمی باشد.
به گزارش ” تیم کارشناسی ایرسا ثبت ” فرآیند ختم تصفیه شرکت براساس ضوابط و مقررات اتخاذ شده از جانب سازمان های ذی صلاح شامل مراحلی می باشد که در ذیل به آن اشاره خواهیم نمود :
با توجه به موارد اشاره شده در سطور بالا احتمالا این سوال در ذهن کاربران محترم نقش خواهد بست که انجام امور مربوط به ختم تصفیه شرکت در زمان انحلال آن بر عهده چه فرد یا افرادی خواهد بود؟
بر اساس گزارش ” تیم کارشناسی ایرسا ثبت” به منظور اداره شرکت در مدت فعالیت قانونی آن شخص یا اشخاصی تحت عنوان هیات مدیره جهت رسیدگی به امور مربوطه انتخاب می گردند و انجام امور و نظارت بر نحوه فعالیت شرکت یا تغییرات ثبت شرکت را بر عهده خواهند گرفت اما این ماموریت با پایان یافتن فعالیت شرکت خاتمه می یابد .
پس از انحلال شرکت و مختوم گشتن فعالیت آن اصطلاحاً شرکت در حال تصفیه نامیده شده و مدیریت و اداره آن بر عهده مدیر و یا مدیران تصفیه خواهد بود مگر آنکه اساسنامه شرکت و یا مجمع عمومی فوق العاده تصمیم دیگری در این مورد اتخاذ نموده باشد .
به گزارش ”تیم کارشناسی ایرسا ثبت ” توجه به این نکته ضروری می باشد که شرکت به محض انحلال در حال تصفیه محسوب می شود و می بایست در ادامه نام شرکت همه جا و در همه حال عبارت ” در حال تصفیه ” عنوان گردد و نام مدیر یا مدیران تصفیه در کلیه اوراق و آگهی های مربوط به شرکت قید گردد .
نشانی مدیر یا مدیران تصفیه همان نشانی مرکز اصلی شرکت خواهد بود؛ مگر آنکه به موجب تصمیم مجمع عمومی فوق العاده یا حکم دادگاه نشانی دیگری تعیین شده باشد .
شایان ذکر می باشد که هر گاه تصمیم راجع به انحلال و اسامی مدیران تصفیه و نشانی آن ها اتخاذ گشت این موضوع می بایست ظرف مدت پنج روز از طرف مدیران تصفیه به مرجع ثبت شرکت دانش بنیان اعلام شود تا پس از ثبت در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن منتشر می گردد آگهی شود .
بر اساس گزارش ” تیم کارشناسی ایرسا ثبت” وظایف و دامنه اختیارات مدیران تصفیه به این شرح می باشد :
مدیران تصفیه شرکت نماینده قانونی شرکت در حال تصفیه شناخته شده وصاحب کلیه اختیارات مربوط به شرکت مذکور خواهند بود .
از تاریخ تعیین مدیر یا مدیران تصفیه، اختیارات مدیران شرکت پایان پذیرفته و پروسه تصفیه شرکت آغاز خواهد شد .
مدیران تصفیه ملزم به تحویل و در اختیار گرفتن کلیه ی اموال، دفاتر و اوراق و اسناد مربوط به شرکت خواهند بود و بلافاصله پس از آن باید فرایند تصفیه شرکت را عهده دار شوند .
مدیران تصفیه در طول مدت رسیدگی به امور مربوط به تصفیه شرکت مسئول انجام دعوت از مجامع عمومی می باشند و می بایست مقررات راجع به دعوت و تشکیل مجامع عمومی و شرایط حد نصاب و اکثریت مجامع مانند زمان قبل از انحلال شرکت رعایت گردد .
شایان ذکر می باشد که درج تمامی دعوتنامه ها و اطلاعیه هایی که مدیران تصفیه برای صاحبان سهام منتشر می نمایند در روزنامه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن درج میشود، ضروری می باشد .
بر اساس گزارش ” تیم کارشناسی ایرسا ثبت ” تا زمان خاتمه تصفیه شرکت، شخصیت حقوقی شرکت برای انجام امور مربوط به تصفیه محفوظ خواهد بود و مدیران تصفیه موظف به خاتمه دادن به امور جاری و اجرای تعهدات و وصول مطالبات و تقسیم دارایی شرکت می باشند و هر گاه برای اجرای تعهدات شرکت معاملات جدیدی مورد نیاز باشد مدیران تصفیه ملزم به انجام آن خواهند بود .
یقیناً هنگامی که شرکتی منحل می گردد بسیاری از امور مربوط به آن باقی مانده و نیازمند به پیگیری می باشد و همچنین شرکت مذکور ملزم به اجرای تعهدات خویش می باشد بنابراین شرکت نیاز به مدیری دارد که به امورات رسیدگی نماید و این از وظایف مدیر تصفیه خواهد بود .
بر اساس گزارش ” تیم کارشناسی ایرسا ثبت ” مدیرتصفیه می بایست در اولین فرصت پیش آمده بیلان شرکت را تنظیم نموده و نفع و زیان آن را معلوم نموده و اعلام نماید تا شرکاء بدانند که نتیجه عملیات شرکت در چه مرحله ای می باشد .
ممکن است بخشی از دارائی نقدی موجود در شرکت درطول مدت انجام امور ختم تصفیه شرکت مورد احتیاج نباشد .
مدیر تصفیه ملزم می باشد که این دارایی را میان صاحبان سهام به نسبت سهام تقسیم نماید البته توجه داشته باشید در ابتدا بایستی حقوق بستانکاران لحاظ گشته و معادل بدهکاری شرکت که هنوز زمان باز پرداخت آن فرا نرسیده است مشخص شده باشد .
به گزارش ” تیم کارشناسی ایرسا ثبت” مدیر تصفیه ملزم می باشد به منظور تقسیم دارائی شرکت میان صاحبان سهام چه درمدت پروسه تصفیه و چه پس ازآن، شروع انجام امور مربوط به تصفیه و دعوت از بستانکاران شرکت را قبلا سه مرتبه وهر مرتبه به فاصله یک ماه درروزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت درآن درج می گردد آگهی کند و حداقل شش ماه ازتاریخ انتشار اولین آگهی گذشته باشد .
لازم به ذکر می باشد که انتقال کل دارایی های شرکت در حال تصفیه یا قسمتی از آن به مدیران تصفیه و یا نزدیکان آنها ممنوع می باشد و از لحاظ قانونی باطل محسوب می گردد .
به گزارش ”تیم کارشناسی ایرسا ثبت ” مدیران تصفیه موظف می باشند طی مدت یک ماه پس از ختم تصفیه شرکت مراتب را به سازمان ثبت شرکت ها اعلام کنند تا این موضوع به ثبت برسد و سپس در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت درآن درج می گردد آگهی شود و نام شرکت ازدفترثبت شرکت ها و دفتر ثبت تجارتی حذف گردد .
مدیران تصفیه می بایست پس از اعلام ختم تصفیه شرکت مبالغ باقی مانده را درحساب مخصوصی نزد یکی از بانک های ایران به ودیعه گذاشته و فهرست اسامی بستانکاران وصاحبان سهامی را که حقوق خود را باز پس گرفته اند نیزبه آن بانک ارائه نموده و مراتب را طی آگهی به اطلاع اشخاص ذی نفع برسانند تا برای گرفتن طلب خود به بانک مذکور مراجعه نمایند .
پس ازسپری شدن ده سال از تاریخ انتشار آگهی ختم تصفیه شرکت هر مبلغ از وجوه که دربانک باقی مانده باشد درحکم مال بلاصاحب می باشد و ازطرف بانک با اطلاع دادستان شهرستان مراحل قانونی جهت انتقال آن به محل خزانه دولت انجام خواهد گرفت .
به گزارش ” تیم کارشناسی ایرسا ثبت ” دفاتر و سایر اسناد و مدارک شرکت تصفیه شده می بایست تا مدت ده سال ازتاریخ اعلام ختم تصفیه شرکت محفوظ بماند .
به این منظور مدیران تصفیه موظف می باشند هم زمان با اعلام ختم تصفیه شرکت به مرجع ثبت شرکتها، دفاترو اسناد و مدارک شرکت را نیز به سازمان ثبت شرکت ها تحویل نمایند تا از آن نگهداری شده و برای مراجعه اشخاص ذی نفع قابل دسترسی باشد.
همچنین باید توجه داشت که بستانکاران شرکت نمی توانند در طول مدت ختم تصفیه شرکت برای وصول مطالبات خود به شرکاء مراجعه نمایند بلکه مرجع مورد نظر همان شرکت است چرا که اموال و دارایی شرکت مستقل از اموال و دارایی شرکاء محسوب می شود.
” موسسه حقوقی ایرسا ثبت ” با در اختیار داشتن کادری مجرب آماده خدمت رسانی در حوزه های مختلف همچون ؛ ثبت شرکت، اخذ ایزو، ثبت اختراع، ثبت برند، اخذ رتبه، ثبت شرکت ارزان، انجام امور مربوط به ختم تصفیه شرکت وغیره به تمامی هم میهنان گرامی در سر تا سر ایران عزیز می باشد .
با سپاس فراوان از کاربران محترم امید است پیشنهادات و انتقادات سازنده شما همراهان ارجمند راه خدمت رسانی هرچه بهتر و شایسته تر به شما سروران را هموارتر گرداند .
اصطلاحاً به فرآیندی که در آن فعالیت شرکتی پاپان می پذیرد و دارایی های آن میان شرکاء تقسیم می گردد یا به دلایلی که در ادامه به آن اشاره خواهد شد شرکت منحل می گردد ختم تصفیه شرکت اطلاق می شود .
برخی مواقع برای انجام فعالیت شرکت مدت زمان مشخص و محدودی تعیین می گردد. در صورتی که شرکت اعلام ورشکستگی نماید.
در بعضی از مواقع مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام شرکت بر اساس دلایلی مشخص رای به انحلال شرکت را صادر می نمایند که در این شرایط نیز اعلام ختم تصفیه شرکت ضروری می باشد .
در صورت صدور حکم قطعی از سوی مراجع قضایی شرکت منحل خواهد گشت .
مدیران تصفیه ملزم به تحویل و در اختیار گرفتن کلیه ی اموال، دفاتر و اوراق و اسناد مربوط به شرکت خواهند بود و بلافاصله پس از آن باید فرایند تصفیه شرکت را عهده دار شوند. همچنین در طول مدت رسیدگی به امور مربوط به تصفیه شرکت مسئول انجام دعوت از مجامع عمومی می باشند و می بایست مقررات راجع به دعوت و تشکیل مجامع عمومی و شرایط حد نصاب و اکثریت مجامع مانند زمان قبل از انحلال شرکت رعایت گردد .
3 دیدگاه
ببخشید امکان داره براتون نمونه صورتجلسه ختم تصفیه شرکت تعاونی رو برام ایمیل کنید؟
با سلام
بله حتما.
ایمیلتان را بفرمایید تا حضورتان ارسال گردد.
سلام ، بنده هم مثل متقاضي قبلي تقاضاي ايميل نمونه صورتجلسه ختم تصفيه شرکت تعاوني رو دارم ، همچنين راهنمايي بفرماييد براي برگزاري مجمع و دريافت مجوز ختم تصفيه کدام مدل مجمع بايد برگزار شود ، مجمع عمومي عادي يا مجمع عمومي فوق العاده