در این مقاله نحوه ی ثبت شرکت را برای کسانی که قصد ثبت شرکت را دارند توضیح میدهیم
اگر شما قصد دارید با کس دیگری یک کاسبی به راه انداخته و از ان منفعت کسب کنید شما در حال فکر کردن به راه اندازی یک شرکت هستید اما شما قبل از ان که با کسی دست به شراکت بزنید باید اطلاعات جامعی از نوع شرکتی که قرار است راه اندازی کنید داشته باشید.
شاید شما شرکتی که تاسیس کرده اید از لحاظ قانونی در زمره مثلا شرکت های تجاری باشد پس باید قوانین و نحوه تاسیس و هر چیز مربوط به شرکت موردنظرتان را بدانید چرا که ممکن است روزی با مشکلی در این اثنا مواجه شوید و از لحاظ قانونی اقدام به حل آن کنید.
اگر شرکت شما اصولی تشکیل شده باشد به راحتی می توانید به مسائل پیرامون ان رسیدگی کنید در غیر این صورت ممکن است در خطر بزرگی بیافتید.حال ببینیم به گزارش ” تیم پژوهشی ایرسا ثبت ” نحوه ی ثبت شرکت چگونه است؟
قبل از دانستن نحوه ثبت شرکت ، باید بدانید اصلا شرکت به چه معناست که اقدام به ثبت آن می نمایید.
به زبان ساده شرکت شامل اشخاصی می شود که از دو نفر به بالا هستند که با هم دیگر جمع می شوند و مجموعه ای را تشکیل می دهند و حال با این اجتماع تشکیل یافته فعالیتی را از سر می گیرند تا با فعالیت آن مجموعه به سودی دست پیدا کرده و هزینه ها را از سود به دست امده کسر کنند و پس از ان سود باقی مانده را بین اعضای شرکت تقسیم کنند.
*برای بررسی نحوه تاسیس شرکت ،شرکت ها به دو گروه اصلی تقسیم می شوند :
الف)شرکت مدنی
شما تصور کنید که چند شخص که یک شرکت را تشکیل داده اند و مبلغی را که برای فعالیت خود عرضه کرده اند،هر شخص مالک سرمایه خود است یعنی مالکیت سرمایه به شخصیت حقوقی شرکت انتقال نمی یابد اما امور را با مشورت هم دیگر اداره می کنند.
ب)شرکت های تجاری
همان طور که از نام ان پیداست این نوع نحوه ی ثبت شرکت پیرامون امور تجاری و بازرگانی شکل می گیرد و هدف ان کسب سود و تقسیم بین اعضای مجموعه می باشد. همچنین چنانچه در این حوزه ها فعالیت داشته باشید ممکن است به اخذ کارت بازرگانی احتیاج پیدا کنید.
شرکت های تجاری خود نیز به دسته فرعی زیر تقسیم می شوند :
۱)شرکت با مسئولیت محدود
۲)شرکت سهامی خاص
۳)شرکت تضامنی
۴)شرکت تعاونی(تعاونی تولید_تعاونی توزیع)
۵)شرکت سهامی عام
۶)شرکت نسبی
۷)شرکت مختلط(مختلط سهامی_مختلط غیرسهامی)
پیشنهاد می کنیم مقاله ثبت برند را نیز مطالعه فرمایید.
یکی از رایج ترین و ایده آل ترین ثبت شرکت را می توان به ثبت شرکت با مسئولیت محدود اشاره کرد که به دلیل مزیت هایی که دارد توانسته است توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کند.
از ویژگی های این شرکت می شود به تعداد کمتر شرکا اشاره کرد چرا که می شود با دو نفر نیز چنین شرکتی ثبت نمود و درباره سرمایه مورد نیاز این شرکت نیز می شود گفت که به مبلغ یک میلیون ریال نیاز است.
اما تحقیقاتی نیز هستند که اظهار دارند که برای سرمایه چنین شرکت هایی نیازی به واریز مبلغ به حساب بانکی شرکت نیست و شرکا صرفا اظهار می کنند که سرمایه شرکت فلان مبلغ است .
دیگر ویژگی آن در رابطه با مدیر شرکت است که در واقع به این صورت است که شما می توانید هیئت مدیره و مدیر عامل و…را برای مدت محدودی انتخاب نمایید و هر زمان که خودتان بخواهید با تشکیل هیئت از این سمت ها، آن ها را عزل کنید این موارد از امتیازات شرکت با مسئولیت محدود است و متقاضیان ان نسبت به دیگر ثبت شرکت ها زیاد است.
پس از ثبت شرکت به تغییرات ثبت شرکتها نیز ممکن است احتیاج داشته باشید که می توانید به آن مراجعه نمایید.
برای این نوع ثبت شرکت به سه نفر سهامدار و دو نفر بازرس نیاز است و دیگر ویژگی این نوع از شرکت باید حداقل ۳۵درصد از سرمایه خود را به حساب بانکی شرکت در شرف تاسیس واریز نمایید تا اداره ثبت شرکت ها شرکت شما را ثبت کنند.
درباره مدیریت این نوع شرکت این که مدت مدیریت حداکثر دو سال است و بعد از این مدت با برگزاری مجمع باید مدیران را تمدید یا ان ها را تغییر دهند و مدت اعتبار بازرسین ان یک سال مالیاتی می باشد.
در این نوع ثبت شرکت نیز مانند شرکت با مسئولیت محدود،مدت مدیریت اعضای هیئت مدیره اختیاری است و هیچ محدودیت قانونی ندارد و لزومی به انتخاب بازرس نیست و همچنین با وجود دو شریک این شرکت به ثبت می رسد،اما چرا متقاضیان شرکت های تضامنی خیلی کم است؟
یکی از دلایل ان انتخاب نام شرکت است که طبق قانون تجارت باید نام یکی از شرکا در نام شرکت باشد و از دلایل دیگر آن این است که اگر روزی شرکت به شرکت های دیگر بدهکار باشد و سرمایه خود شرکت کفاف بدهی را ندهد شرکا باید شخصا مسئولیت پرداخت بدهی را بر عهده بگیرد. برای ثبت چنین شرکتی و انجام خدمات مالی شرکتها می توانید از مشاوره ما بهره بگیرید.
برای این نوع ثبت حداقل به ۷نفر نیاز است و اخذ مجور از اداره تعاون شهری قبل از ثبت ضروری است شرکت تعاونی زمانی تاسیس می شود که اساسنامه ان به تصویب اولین مجمع عمومی عادی شرکت برسد و اعضای هیئت مدیره نیز مشخص می گردد.
شرکت تعاونی خود به دو گروه فرعی شرکت تعاونی تولید و شرکت تعاونی توزیع تقسیم می شود.
بخشی از سرمایه این شرکت از طریق پذیره نویسی به عموم مردم واگذار می شود و مؤسسان این شرکت ها نمی توانند تمام سهام و سرمایه شرکت را در اختیار داشته باشند.
حداقل تعداد سهامداران باید ۵ نفر باشد و همچنین باید حداقل ۳۵درصد از مبلغ تعهد شده را در حساب بانکی به نام شرکت در شرف تاسیس واریز نمایید.
اگر علاقمند هستید تا در مورد اخذ رتبه پیمانکاری نیز بدانید می توانید به صفحه آن مراجعه نمایید.
نحوه تاسیس شرکت نسبی :در این نوع شرکت مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایه ای است که در شرکت گذاشته اند،شرکت نسبی از جنبه هایی شبیه شرکت تضامنی است چون وقتی شرکت نتواند طلب خود را بدهد طلبکار می تواند به سراغ شرکا بیاید و شرکا باید بدهی را پراخت نمایند .
نحوه ی ثبت شرکت ، در شرکت نسبی هم این گونه است اما نه تماما مثل ان مثلا اگر ۵نفر شریک باشد هر شریک یک پنجم از بدهی را می دهد یعنی هر شریک به نسبت سرمایه ای که در حساب شرکت سپرده گذاری کرده است.
در ثبت شرکت مختلط دو نوع ثبت داریم :
در شرکت مختلط سهامی از شرکت تضامنی و سهامی خاص تشکیل شده است این شرکت دارای چندگونه از شراکت می باشد تعدادی در مقابل طلبکاران تعدادی دارای مسئولیت تضامنی و تعدادی دیگر سهامدار.
شرکای سهامدار حق مدیریت را ندارند و مدیریت بر عهده شرکای ضامن است و شرکت مختلط غیرسهامی از ترکیب شرکت تضامنی و شرکت با مسئولیت محدود به وجود می اید و هر دو متناسب با مکتب خود که در مطالب فوق ذکر شده اند رفتار می کنند.
علاوه بر نحوه ی ثبت شرکت ،همچنین خدمات دیگری از قبیل ثبت شرکت دانش بنیان ، اخذ رتبه ، ثبت اختراع ، ثبت مادرید ، ارزانترین ثبت برند و… نیز توسط ایرسا ثبت انجام میگیرد . برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
کارشناسان و مشاوران متخصص شرکت ایرسا ثبت قبل از انجام قبل شرکت شما در ابتدا در طی یک جلسه مشاوره ای رایگان از نحوه ی ثبت شرکت و ارزیابی آن ها در اختیاز شما قرار می دهند تا با تمامی قوانین و ظوابط نحوه ی ثبت و همچنین پس از ثبت شرکت آشنا شوید.
شرکت مدنی درواقع مجموع افرادی ی باشند که با سرمایه یکدیگر شرکتی را راه اندازی کرده اند اما شرکت تجاری حول محور اقتصادی فعالیت می کند و همانطور که از نامش پیداست در تجارت و بازرگانی نقش دارد.
با مراجعه به شرکت ایرسا ثبت یا وب سایت رسمی این شرکت می توانید از نحوه ی ثبت شرکت ها و شرایط و مدارک لازم آن ها مطلع شده و از مشاوران این شرکت راهنمایی های لازمه را دریافت نمایید.