اولین بار شرکت های تعاونی در کشور انگلستان تأسیس شدند و امروزه در همه جای دنیا وجود دادند.
در وهله اول بهتر است به معنی دقیقی از شرکت های تعاونی برسیم سپس به هدف از ثبت شرکت های تعاونی بپردازیم. تعریفی اساسی که برای شرکت های تعاونی در نظر گرفته شده است به شرح زیر می باشد:
شرکتی که بین اشخاص حقیقی،برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع،در جهت اهداف مندرج در قانون بخش تعاونی،به منظور بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضا از طریق همکاری و تشریک مساعی آنان با رعایت قانون مزبور تشکیل می شود.
هدف از ثبت شرکت های تعاونی دو عامل اساسی اجتماعی است،اولین دلیل سودجویی سرمایه داران می باشد و دومین دلیل تورم است.
همانند شرایطی که در حال حاضر بر وضع اقتصادی کشور حاکم است که هر روز از ارزش پول ملی کاسته می شود و از آن سو فروشندگان کالاهای ضروری به دنبال سودجویی می باشند.
بدین گونه که بر سود خود می افزایند دریغ از این که در چنین وضعیتی اقشار کم درآمد توانایی تهیه کالاهای ضروری خود مخصوصا مصرفی و خوراکی را ندارند و از طرفی دیگر که همچنان حقوق ها و دستمزدها ثابت می باشد و با وجود تورم و افزایش روز به روز قیمت ها نمی شود یک زندگی را با همان دستمزد سابق کنترل کرد .
اگر چنین وضعی ادامه پیدا کند به مرور زمان شکاف طبقاتی در جامعه به وجود می آید پس برای اینکه کشور به دو دسته خیلی فقیر و خیلی ثروتمند تقسیم نشود باید به دنبال راهی بود که این شکاف را به حداقل رساند.
هدف از ثبت شرکت های تعاونی :در این وضعیت دولت دست به تأسیس شرکت های تعاونی می زند که در این نوع شرکت ها کالاهای ضروری تقریبا بدون واسطه از تولید کننده و با کمترین سود به دست مصرف کننده می رسد.
ایرسا ثبت علاوه بر ثبت برند سایر امور مربوط به ثبت شرکت را بهترین قیمت انجام می دهد.
همچنین ارزانترین ثبت برند نیز در این موسسه با نهایت دقت و سرعت ، انجام می گیرد .
به گزارش تیم تحقیقاتی ایرسا ثبت ،حال در این مطلب به گزیده ای از موارد هدف از ثبت شرکت های تعاونی می پردازیم:
۱)شرکت های تعاونی به فکر اشتغال مردم نیز می باشند تا جامعه با بیکاران اشباع نشود.
۲)در برخی موارد دیده می شود که افراد حرفه و علم کاری را دارند اما چون امکانات و وسایل موردنیاز را در اختیار ندارند نمی توانند کاری را به پیش ببرند پس در مواردی شرکت های تعاونی این وسایل و امکانات موردنیاز را در اختیار نیازمندان قرار می دهند.
۳)از آن جهت که افرادی که این کالاهای ضروری را به دست مردم می رسانند و علاوه بر سود عادی که در هر معامله ای وجود دارد طمع کرده و سود بیشتری را بر روی کالای موردنظر می کشند پس با بودن شرکت های تعاونی ثروت در دست افراد خاصی از جامعه جمع نمی شود.
۴)جلوگیری از کارفرمای مطلق شدن دولت
۵)توسعه و تحکیم مشارکت و تعاون عمومی بین همه ی مردم
در راستای هدف از ثبت شرکت های تعاونی گفته می شود ،بعضی از کارشناسان حقوق تجارت اعتقادی بر این موضوع ندارند که شرکت های تعاونی جزو شرکت های تجاری می باشد .
گرچه شرکت های تعاونی برای اقتصاد کشور بسیار مناسب است اما بعضی از کارشناسان بر این موضوع اتفاق نظر ندارند زیرا شرکت های تعاونی را صرفا برای تعاون و کمک و تسهیل امور شرکای آن می دانند و نفعی که در شرکت های تجاری به طور معمول برای شرکا به ارمغان می اورد را ندارند.
در بحث هدف شرکت های تعاونی ، شرکت های تعاونی شرکا از سرمایه ای که در شرکت سرمایه گذاری کردند استفاده نمی کنند و بیشتر اوقات سرمایه آنان مبلغی جزئی می باشد و سود آن ها از معاملاتی می باشد که با شرکت انجام می دهند .
چون هدف از ثبت شرکت های تعاونی سود اساسی نمی باشد و بیشتر هدف اصلی کمک به مردم و اقتصاد است و به دست اوردن سود از اهداف فرعی ان می باشد،حتی در مواردی افراد کلمه”سود”را درباره منافعی که از شرکت های تعاونی حاصل می آید را استفاده نمی کنند سود این افراد از اضافه پرداختی های مشتریان بابت خرید اجناس یا انجام خدمات به ان ها در پایان هر سال حاصل می آید.
همچنین از خدمات ارزنده ایرسا ثبت انجام خدمات مالی شرکتها است که برای تمامی شرکت های ثبت شده با بالاترین میزان دقت انجام می شود.
در مطلب های قبلی نیز به این مورد اشاره شده است و گفتن مجدد ان خالی از لطف نیست که شرکت های تعاونی با توجه به هدف از ثبت شرکت های تعاونی به دو نوع شرکت تعاونی تقسیم می شوند:
الف)هدف از ثبت شرکت های تعاونی تولید:شامل تعاونی های می باشد که مربوط به کشاورزی،دامداری،دامپروری،پرورش و صید ماهی،شیلات،صنعت،معدن،عمران شهری و روستایی و عشایری و نظیر ان ها می باشند.
از شرایط تعاونی های تولید این است که عضو باید در تعاونی به کار اشتغال داشته باشد.
ب)هدف از ثبت شرکت های تعاونی توزیع:شامل تعاونی هایی می باشد که نیاز مشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان عضو خود را به منظور کاهش هزینه ها و قیمت ها تأمین می کنند.
در تعاونی های توزیع نیازی نمی باشد که عضو در تعاونی به کار اشتغال داشته باشد.
منظور از تعاونی های چند منظوره تعاونی هایی می باشد که ترکیبی از تولید و توزیع را شامل می شوند مثلا شرکت های تعاونی که با هدف عمران یک روستا و تهیه کالاهای خوراکی و مصرفی برای ساکنان ان روستا ایجاد می شود.
عضویت در چنین شرکتی برای عموم مردم آن روستا ازاد می باشد داشتن عضو غیر شاغل نیز مجاز می باشد اما هیئت مدیره و مدیرعامل باید از میان اعضایی انتخاب شوند که شاغل می باشند.
همچنین پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله اخذ رتبه پیمانکاری را نیز مطالعه نمایید.
۱)عدم رعایت قوانین و مقررات پس از سه بار اخطار کتبی در سال
۲)هدف از ثبت شرکت های تعاونی کمک به مردم و اقتصاد کشور است در صورتی که به مدت یک سال شرکت فعالیتی نداشته باشد و در قبال ان نیز عذر موجهی نیز نداشته باشد.
۳)تصمیم مجمع عمومی فوق العاده بر انحلال شرکت قبل از تاریخ معین شده
۴)انقضای مدت تعیین شده در اساسنامه در صورتی که مجمع عمومی این مدت را تمدید نکرده باشند.
۵)هنگامی که تعداد اعضا از حد نصاب کاهش یابد و در عرض سه ماه دوباره تعداد اعضا به حد نصاب نرسد شرکت منحل می باشد.
۶)هنگامی که شرکت ورشکسته شود.
*نکته ای که در آخر باید به آن توجه کرد این می باشد که در صورت منحل شدن شرکت کلیه امتیازات و اموالی که از منابع عمومی دولت و بانک ها در اختیار شرکت تعاونی قرار گرفته است با انحلال شرکت تعاونی باید مسترد شود و درباره این موضوع مسئولیت هر عضو در شرکت تعاونی تضامنی می باشد.
برای انجام بسیاری از امور ثبتی و اداری مثل تغییرات ثبت شرکتها ، ثبت شرکت ، ثبت برند ، ثبت طرح صنعتی ، ثبت شرکت دانش بنیان و… می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.
شرکتی که بین اشخاص حقیقی، برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع، در جهت اهداف مندرج در قانون بخش تعاونی، به منظور بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضا از طریق همکاری و تشریک مساعی آنان با رعایت قانون مزبور تشکیل می شود.
هدف از ثبت شرکت های تعاونی دو عامل اساسی اجتماعی است،اولین دلیل سودجویی سرمایه داران می باشد و دومین دلیل تورم است.
شرکت تعاونی تولید :شامل تعاونی های می باشد که مربوط به کشاورزی،دامداری،دامپروری،پرورش و صید ماهی،شیلات،صنعت،معدن،عمران شهری و روستایی و عشایری و نظیر ان ها می باشند.
شرکت تعاونی توزیع :شامل تعاونی هایی می باشد که نیاز مشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان عضو خود را به منظور کاهش هزینه ها و قیمت ها تأمین می کنند.
در تعاونی های توزیع نیازی نمی باشد که عضو در تعاونی به کار اشتغال داشته باشد.