کاربرد کارت بازرگانی: هر فعالیت اقتصادی که در چارچوب یک کشور اتفاق می افتد پس از ثبت شرکت نیازمند یک گواهی از سازمان های مربوطه می باشد که نشان دهنده صلاحیت و توانایی انجام فعالیت توسط شخص حقوقی و حقیقی می باشد. بدین ترتیب کارت بازرگانی یک نوع مجوزی همانند سایر مجوز های دیگر چون اخذ رتبه پیمانکاری، اخذ رتبه و… می باشد که هم شخص حقیقی و یا هم شخص حقوقی می تواند داشته باشد.
فرد با در اختیار داشتن کارت بازرگانی می تواند اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند و اذن انجام این فعالیت ها فقط مختص کسانی است که دارای این کارت می باشند که طبق قوانین گمرکی کشور برای این افراد در نظر گرفته شده است. متقاضیانی که واجد شرایط باشند شعب اتاق بازرگانی در هر شهر برای آن ها صادر می کنند. صادرکردن آن نیازمند ثبت شرکت، ثبت برند یا مؤسسه در دفتر ثبت به ثبت رسیده باشند.
شرکت هایی که اقدامات لازم برای اخذ کارت بازرگانی را انجام می دهند بسیار هستند. اما با توجه به موقعیت بین المللی که کارت بازرگانی دارد در نتیجه باید به فردی سپرده شود که دارای دانش کامل و آگاهی از تمامی قوانین حاکم در این زمینه را داشته باشد. در این صورت بدون هیچ مشکلی کارت را دریافت کرده و شما با خیالی راحت تا سالیان سال از آن استفاده می کنید.
از جمله شرکت هایی که خدمات اخذ کارت بازرگانی را با دانش بالا انجام می دهد موسسه ثبتی و حقوقی ایرسا ثبت می باشد. این شرکت با در دست داشتن کارشناسان متخصص و وکلان پایه یک دادگستری بهترین خدمات را به صورت کاملا قانونی در اسرع زمان انجام می دهد. همچنین این شرکت در ارائه ارزانترین ثبت برند و شرکت نیز سالیان سال است فعالیت داشته و توانسته است رضایت مشتریان خود را جلب نماید.
نکته ی مهم در رابطه با اخذ کارت بازرگانی برای تاجران خارجی باید گفت که به آنان کارت بازرگانی اعطا می شود در صورتی که متقابلا کشور آن ها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت تجاری را در کشور های مربوطه دهند.
موارد استفاده از کارت بازرگانی بسیار زیاد است اما باید توجه داشت که موارد استفاده از کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است.
اشخاصی که به صورت انفرادی مشغول به فعالیت تجاری می باشند این نوع کارت ها برای این اشخاص صادر می گردد.
هنگامی که یک شرکت، مؤسسه یا سازمان به فعالیت تجاری مشغول شود این نوع کارت ها نیز برای این اشخاص صادر می گردد. البته ناگفته نماند که دارنده این کارت شخص مدیر عامل یا اعضای هیئت مدیره نیستند بلکه دارنده کارت خود شرکت یا سازمان می باشد ولی عکسی که روی کارت بازرگانی قرار می گیرد شخص مدیرعامل شرکت می باشد.
لازم به ذکر است که بدانید در صورتی که نیاز به اداره امور مالی خدمات بازرگانی خود داشتید می توانید از مشاوران مالی ایرسا ثبت نیز کمک دریافت کنید. مشاوران مالی این شرکت دارای سابقه ی طولانی مدت و تجربه ی بالایی در زمینه خدمات مالی شرکت ها می باشند.
درباره کاربرد کارت بازرگانی تجارتی می شود این گونه گفت که شخص می تواند در عرصه واردات و صادرات کالا به تجارت مشغول شود که این تجارت ها شامل ثبت سفارش، ترخیص کالا، واردات از مناطق آزاد، حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاها می باشد.
این نوع کارت ها برای اشخاص حقوقی که دارای مجوز سرمایه گذاری در زمینه خدماتی هستند صادر می گردد. این نکته نیز حائز اهمیت است که کسانی که این کارت را دارند می توانند کالا نیز فقط در زمینه فعالیت خود وارد نمایند.
هنگامی که اشخاص تنها برای یک بار خواستار ترخیص کالاهای خود هستند اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی صادر می گردد.
این نوع کارت ها برای اشخاص حقوقی(شرکت ها یا مؤسسه ها) که مجوز سرمایه گذاری در زمینه فعالیت تولیدی دارند صادر می گردد. البته ناگفته نماند که کسانی که این نوع کارت بازرگانی تولیدی را دارند فقط می توانند تجهیزات کارگاهی و مواد اولیه مربوط به تولید را وارد نمایند و پس از آن که تولید کردند صادر کنند.
داشتن کارت بازرگانی برای برخی از قعالیت ها ضروری می باشد اما مواردی نیز وجود دارد که از داشتن کارت بازرگانی معاف خواهید بود. این افراد شامل:
همانطور که ذکر شد کاربرد کارت بازرگانی بسیار است و دارندگان آن به راحتی می توانند فعالیت های خود را انجام داده یا گسترش بخشند. در ادامه به برخی دیگر از مزایا و همچنین معایب کارت بازرگانی اشاره کرده ایم. مزایای کارت بازرگانی شامل:
در بین مزایایی که کارت بازرگانی به دنبال خود دارد را می توان این گونه شرح داده که دارندگان این کارت مشمول مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر واردات کالا می شوند و باید اقدام به پرداخت آن نمایند.
مزایای و معایب کارت بازرگانی
کارت های بازرگانی بین یک تا پنج سال اعتبار دارند که بستگی به درخواست متقاضی آن دارد و در نهایت نیز وزارت بازرگانی باید آن را تأیید نماید.
برای اینکه اعتبار کارت بازرگانی باطل شود دو حالت وجود دارد:
به خاطر داشته باشید هنگامی که مدت اعتبار کارت بازرگانی شما به اتمام رسید باید نسبت به تمدید آن اقدام کرده. در این زمان کارشناسان ایرسا ثبت در بخش تغییرات ثبت شرکت ها می توانند کمک فراوانی را به شما کنند و با هماهنگی در بخش اخذ کارت بازرگانی برای تمدید مجدد اقدامات لازم را انجام دهند.
هزینه لازم برای اخذ کارت بازرگانی از ۷۰۰هزارتومان تا یک میلیون تومان می باشد. این مقدار قیمت در برخی از شرکت ها با نسبت هایی بالا نیز ارائه می شود. در صورتی که تمایل داشته باشید از تمامی کاربرد های کارت بازرگانی خود به درستی و در بهترین شکل ممکن استفاده نمایید باید شرکتی را برای اخذ آن به کارگیرید که بتوانند به صورت قانونی مراحل اخذ کارت بازرگانی را انجام دهند.
ایرسا ثبت می تواند با همکاری کارشناسان و مشاوران متخصص خود با کمترین هزینه و مقرون به صرفه اخذ کارت بازرگانی را برای شما در اسرع زمان انجام دهند. این شرکت همچنین در زمینه ثبت شرکت دانش بنیان با کمترین هزینه نیز تخصص و تبحر دارد.
کاربرد کارت بازرگانی به مراتب بیشتر و بهتر می باشد و سامانه ای که با آن می توانید اقدام به دریافت کارت بازرگانی کنید www.tccim.ir می باشد.
برای راهنمایی بیشتر در این زمینه می توانید از مشاوران ایرسا ثبت کمک بگیرید.
فرد با در اختیار داشتن کارت بازرگانی می تواند اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند و اذن انجام این فعالیت ها فقط مختص کسانی است که دارای این کارت می باشند که طبق قوانین گمرکی کشور برای این افراد در نظر گرفته شده است. متقاضیانی که واجد شرایط باشند شعب اتاق بازرگانی در هر شهر برای آن ها صادر می کنند.
کارت بازرگانی تجارتی : شخص می تواند در عرصه واردات و صادرات کالا به تجارت مشغول شود که این تجارت ها شامل ثبت سفارش، ترخیص کالا، واردات از مناطق آزاد، حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاها می باشد.
کارت بارگانی خدماتی: این نوع کارت ها برای اشخاص حقوقی که دارای مجوز سرمایه گذاری در زمینه خدماتی هستند صادر می گردد.
کارت بازرگانی موردی: هنگامی که اشخاص تنها برای یک بار خواستار ترخیص کالاهای خود هستند اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی صادر می گردد.
کارت بازرگانی تولیدی: این نوع کارت ها برای اشخاص حقوقی(شرکت ها یا مؤسسه ها) که مجوز سرمایه گذاری در زمینه فعالیت تولیدی دارند صادر می گردد.
شرکت های تعاونی که در مرز ها وجود دارند.
ملوانانی که در بین سواحل ایران و سایر کشورها تردد می کنند و شغل آن ها مربوط به تردد در این سواحل می باشد.
در آخر کارگرانی که در خارج از ایران مشغول به کار هستند البته آن هم در صورت داشتن کارنامه شغلی از وزارت کار.